Cum sa inmultesti planta de aloe vera


Cultivarea aloe vera într-o grădină de bucătărie, grădină sau acasă este o idee excelentă. Frunzele de aloe vera pot fi folosite într-o multitudine de utilizări diferite, datorită proprietăților lor terapeutice.

Planta de  aloe vera are o tulpină scurtă, în jurul căreia frunzele cresc paralele. Are o rădăcină principală care este un rizom.

În acest articol, vă explicăm cum să înmulțiți sau să reproduceți aloe vera. Pentru a face acest lucru, trebuie să începeți de la o plantă-mamă, care poate fi achiziționată din hipermarketuri sau pepiniere. Dacă este posibil, alegeți un răsad organic.

După câteva săptămâni, frunzele mici vor începe să încolțească din răsad. Este necesar doar să mutați puțin pământ de la rădăcina principală a plantei mamă și să separați „copiii” cu rădăcina respectivă cu un cuțit curat.

Aceasta operatie trebuie facuta toamna sau primavara. Răsadurile pot fi plantate într-un ghiveci individual, sau la o distanță de aproximativ un metru unul de celălalt.

Acest tip de reproducere aloe vera este cel mai frecvent și mai rapid. Aloe vera este o plantă greu și simplu de cultivat.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile