Connect with us

Ghid Practic Gradina

Cum sa faci un iaz de gradina

Published

on

Un iaz in gradina este minunat in perioada de vara. Daca aveti o sursa de apa naturala in apropiere de dvs, trebuie sa luati in considerare construirea unui iaz. Daca totusi nu aveti surse de apa in mod natural, puteti totusi sa construiti un iaz bazat pe apa de la robinet, dar in acest caz, aveti nevoie neaparata de pompe de recirculare.

Pasul 1: Trebuie sa stiti inca de la inceput la ce va servi iazul dvs. Daca de exemplu doriti sa faceti o mica crescatorie de pesti, atunci trebuie sa stiti ca bugetul ar trebui sa fie mult mai mare si sa se tina cont de zona in care va aflati. Insa, daca doriti un simplu iaz, cu cativa pesti, doar de decor, atunci puteti citi in continuare acest articol.

Pasul 2: Alege locatia pentru iazul tau. Cele mai bune iazuri sunt in locuri mixte: insorite dar si umbrite. Acest mediu mixt permite plantelor sa creasca in mod natural. De asemenea, trebuie sa tineti cont si de faptul ca trebuie sa ajungeti cu electricitatea pana langa iaz, pentru a alimenta pompele de recirculare. De asemenea, nu alegeti un loc langa copaci pentru ca iazul dvs s-ar umple de frunze si pe langa asta ar fi afectat de catre radacinile copacilor.

Pasul 3: Marcheaza adancimea si dimensiunea iazului. Utilizati o franghie pentru a marca zona unde va fi iazul.

Pasul 4: Saparea iazului. Daca ati optat pentru un iaz de mici dimensiunni, saparea iazului poate fi facuta doar cu lopata. Trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

– trebuie sa fie indeajuns de adanc incat sa nu inghete complet in perioada iernii. Este recomandat sa faceti o gaura un pe fundul iazului, unde pestii pot ierna.
– iazul va fi sapat in trepte
– pastreaza pamantul scos, il vei putea folosi pentru a crea diguri.

Pasul 5: instalarea foliei PVC sau pastrarea sa in mod natural.
Atentie! In cazul in care, sa presupunem ca sunteti intr-o zona mlastinoasa, unde panza freatica este foarte sus sau aveti in zona un izvor, puteti sa creati iazul fara a mai folosi folie PVC. Sfatul nostru este sa utilizati folie PVC chiar daca panza freatica este foarte sus din simplul fapt ca iazul ar putea fi curatat mai usor si nici nu aveti riscul de a seca.

In foto de mai jos poteti vedea cum a fost montata folia PVC. Daca mai sus spuneam ca, este indicat atunci cand sapati iazul sa il faceti pe trepte, acum puteti vedea de ce. Tocmai pentru a putea fixa mai bine folia PVC cu ajutorul pieterelor.

Pasul 6: Instalarea pompei de apa. Pentru a avea o apa curata este indicat sa aveti o pompa de recirculare.

Modele de iazuri pentru inspiratie:

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

7 idei de canapele facute din paleti

Published

on

By

Paletii utilizati pana acum ca suporti in diferitele domenii de activitate sunt mai nou sursa de inspiratie pentru cei care doresc sa isi faca mobilier rustic pentru gradina si casa. In acest articol am ales sa va prezentam 7 idei de canapele care pot fi facute din paleti.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x