Connect with us

Ghid Practic Gradina

Cum sa faci un iaz de gradina

Publicat

pe

Un iaz in gradina este minunat in perioada de vara. Daca aveti o sursa de apa naturala in apropiere de dvs, trebuie sa luati in considerare construirea unui iaz. Daca totusi nu aveti surse de apa in mod natural, puteti totusi sa construiti un iaz bazat pe apa de la robinet, dar in acest caz, aveti nevoie neaparata de pompe de recirculare.

Pasul 1: Trebuie sa stiti inca de la inceput la ce va servi iazul dvs. Daca de exemplu doriti sa faceti o mica crescatorie de pesti, atunci trebuie sa stiti ca bugetul ar trebui sa fie mult mai mare si sa se tina cont de zona in care va aflati. Insa, daca doriti un simplu iaz, cu cativa pesti, doar de decor, atunci puteti citi in continuare acest articol.

Pasul 2: Alege locatia pentru iazul tau. Cele mai bune iazuri sunt in locuri mixte: insorite dar si umbrite. Acest mediu mixt permite plantelor sa creasca in mod natural. De asemenea, trebuie sa tineti cont si de faptul ca trebuie sa ajungeti cu electricitatea pana langa iaz, pentru a alimenta pompele de recirculare. De asemenea, nu alegeti un loc langa copaci pentru ca iazul dvs s-ar umple de frunze si pe langa asta ar fi afectat de catre radacinile copacilor.

Pasul 3: Marcheaza adancimea si dimensiunea iazului. Utilizati o franghie pentru a marca zona unde va fi iazul.

Pasul 4: Saparea iazului. Daca ati optat pentru un iaz de mici dimensiunni, saparea iazului poate fi facuta doar cu lopata. Trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

– trebuie sa fie indeajuns de adanc incat sa nu inghete complet in perioada iernii. Este recomandat sa faceti o gaura un pe fundul iazului, unde pestii pot ierna.
– iazul va fi sapat in trepte
– pastreaza pamantul scos, il vei putea folosi pentru a crea diguri.

Pasul 5: instalarea foliei PVC sau pastrarea sa in mod natural.
Atentie! In cazul in care, sa presupunem ca sunteti intr-o zona mlastinoasa, unde panza freatica este foarte sus sau aveti in zona un izvor, puteti sa creati iazul fara a mai folosi folie PVC. Sfatul nostru este sa utilizati folie PVC chiar daca panza freatica este foarte sus din simplul fapt ca iazul ar putea fi curatat mai usor si nici nu aveti riscul de a seca.

In foto de mai jos poteti vedea cum a fost montata folia PVC. Daca mai sus spuneam ca, este indicat atunci cand sapati iazul sa il faceti pe trepte, acum puteti vedea de ce. Tocmai pentru a putea fixa mai bine folia PVC cu ajutorul pieterelor.

Pasul 6: Instalarea pompei de apa. Pentru a avea o apa curata este indicat sa aveti o pompa de recirculare.

Modele de iazuri pentru inspiratie:

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ghid Practic Gradina

Cum să plantezi praz pentru a obţine o recoltă bogată

Publicat

pe

Scris de

Prazul are o proprietate unică de acumulare a acidului ascorbic în timpul depozitării, dar în zona noastră temperată poate fi cultivat numai prin răsaduri pe paturi bine ilumite cu soluri un pic alcaline (pH aproximativ 7,5). În cazul în care aciditatea solului este ridicată, înainte de plantare, trebuie aplicate amendamente pe bază de var stins, pentru a creşte PH-ul soluului.

Creșterea și îngrijirea prazului
Cu două până la trei luni înainte de a planta răsadurile în pământ, se începe pregătirea seminţelor: sunt înmuiate timp de douăzeci de minute în apă fierbinte (la peste 50 ° C), apoi sunt spălate și plasate timp de o săptămână într-o cârpă umedă la temperatura camerei. După acest procedeu, semințele sunt semănate în vase mici (de exemplu, pahare de iaurt).

În primăvară, o cantitate mare de îngrășăminte organice, în general gunoi de grajd bine fermentat (până la 15 kg / m²) este introdus în solul unde urmează a fi plantat prazul. La jumătatea lunii mai, prazul aflat în răsaduri trebuie tăiat aşa încât să rămână doar o treime de tulpină, apoi prazul este plantat în sol la o adâncime de 12cm.

Prazul are nevoie de udare regulată (o dată la 5 zile), şi curaţarea spatiului dintre rânduri. Alimentați planta după cum urmează: azotat de amoniu (20 g) și sare de potasiu (15 g). Dizolvați într-o găleată cu apă și udați. Se mai pot aplica şi îngrăşăminte pe bază de gunoi de pasare sa ulei de mullein. 

Pe la mijlocul verii, se toarnă cenușă lângă tulpinile prazului. Prazul este rezistent la frig, deci poate fi lăsată pe rânduri până în noiembrie. Creșterea și îngrijirea prazului nu este deosebit de dificilă și, ca rezultat, veți obține bulbi aromaţi şi gustoşi, care toamna și iarna pot deveni principala sursă de vitamina C pentru organism și îl pot proteja de bolile infecțioase.

Beneficiile prazului

Prazul sau ceapa este cea mai obisnuita si indispensabila leguma din lume. Beneficiile prazului au fost testate și dovedite de sute de ori, prin urmare, în acest articol am decis să rezumăm proprietățile sale utile.

Ca regulă, în gătit, prazul este folosit ca un condiment care poate da un gust deosebit felului de mâncare. În unele țări, prazul este indispensabil în multe tipuri de mâncare.

În praz există o cantitate imensă de sulf organic (datorită acestui fapt are miros!), Datorită căruia posedă proprietatea principală de vindecare – luptă împotriva virușilor, chiar și Salmonella și E-coli.

Iată câteva motive pentru a mânca praz:

– este necesară îndepărtarea toxinelor din corp;

– reducerea nivelului de colesterol din sânge;

– prevenirea formării cheagurilor de sânge;

– ajuta la tratarea infecțiilor şi reduce efectele astmului, diabetului.

Prazul este folosit din ce în ce mai mult pentru scăderea în greutate. Acesta este inclus în dietă datorita conținutului său scăzut de calorii (pentru 100g numai 30 kcal), și în același timp conține o mulțime de vitamine.

Citeşte continuarea

Trending

This is a test for Pinterest