ingrasamant 2

Cum sa faci cel mai bun si natural ingrasamant cu cele mai mici costuri


Cei care iubesc grădinăritul sau pur și simplu se înconjoară cu niște plante frumoase acasă știu cât de important este îngrășământul. Prin îmbogățirea solului cu substanțe nutritive, face ca plantele să crească mai bine, mai repede și, mai presus de toate, mai puternice și mai sănătoase.

Există o mare varietate de îngrășăminte chimice pe piață, dar acestea sunt scumpe și dăunătoare mediului. Alternativa valabilă este, ca întotdeauna, cea naturală. Mai jos vă explicăm pas cu pas cum să pregătiți acasă un îngrășământ natural care va da o viață nouă plantelor dumneavoastră.

Îngrășământ natural pentru plante: în sfârșit toate vor înflori vizibil!

Pentru a pregăti un îngrășământ natural excelent pentru plante care, de altfel, costă foarte puțin, ai nevoie doar de apă (un litru sau jumătate de litru în funcție de nevoi) și făină de oase, pe care o poți cumpăra în magazinele care vând produse pentru agricultură sau pe piață.

Făina de oase, foarte bogată în calciu și fosfor, se dovedește a fi un elixir al sănătății și al bunăstării atât pentru plantele în ghivece, cât și pentru grădina de legume. Turnați o lingură din acest ingredient în apă și amestecați cu grijă pentru a se dizolva bine. Asta este – îngrășământul natural este gata și poate fi deja folosit.

Cum și când să-l folosești, sfaturi

După ce ați pregătit îngrășământul natural așa cum este indicat mai sus, tot ce trebuie să faceți este să udați plantele. După cum v-am spus, este bun pentru toată lumea, în interior și în aer liber. Se recomanda utilizarea o data pe luna sau, cel mult, la fiecare 45 de zile. Ideal ar fi sa o alternam cu alte tipuri de ingrasaminte naturale. În orice caz, făina de oase aduce substanțe benefice importante și, în scurt timp, îți vei vedea plantele mai sănătoase, mai puternice și mai luxuriante. În plus, creșterea este stimulată, la fel și înflorirea.

Îngrășământul natural pe bază de făină de oase pe care tocmai ți-am sugerat va avea grijă de plantele tale și le vei vedea ca niciodată: mai sănătoase, mai frumoase și cu cascade de flori care te vor lăsa cu gura căscată!


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile