Usturoiul este un ingredient fundamental al gastronomiei noastre și este aproape imposibil să-l excludem. Bogat în vitamina E, magneziu și seleniu, usturoiul este, de asemenea, unul dintre cele mai bogate alimente în proprietăți terapeutice.
Puțini oameni știu că este posibil să crească usturoi acasă, pentru a avea o aprovizionare aproape nelimitată. Usturoiul de casă este, de asemenea, organic și fără pesticide.
Pentru a crește usturoiul acasă ai nevoie doar de un cap de usturoi, un ghiveci de aproximativ 20 de centimetri adâncime și puțin pământ.
Dupa ce ai ales capul de usturoi, separam cateii fara a indeparta coaja.
Puneți pământul în ghiveci, apoi plantați cățeii de usturoi, cu partea ascuțită în sus, la o adâncime de aproximativ 10 centimetri.
Ideal este să așezi oala lângă o fereastră. Tine vasul in interior pana cand apar mugurii, apoi il poti aseza si pe balcon.
Pentru a recolta usturoiul trebuie să așteptați ca frunzele să se usuce. Scoateți întreaga plantă și uscați becul la lumina soarelui timp de câteva zile.