cum sa cresti avocado acasa

Cum să crești avocado în ghiveci acasă pentru a avea super-fructul mereu la îndemână și pentru a nu mai fi nevoit să-l cumperi


Avocado este unul dintre cele mai populare fructe exotice din ultima vreme, deoarece ofera o pondere pretioasa de nutrienti care asigura multe beneficii, pretul fructului nu este foarte ieftin, motiv pentru care multi incearca sa cultive avocado in ghiveci acasa. Chiar dacă este o plantă greu de crescut, este posibil să o faci urmând recomandările pas cu pas.

Există atât de multe motive pentru a mânca acest super aliment, gândiți-vă doar la faptul că este o sursă prețioasă de acizi grași sănătoși, vitamine, minerale și fibre, care conferă fructelor proprietăți excelente pentru a ne proteja sănătatea. Avocado este de fapt un amplificator de: vitamine (A, C, grupa B), acid folic și potasiu.

Mai multe studii științifice au confirmat acțiunea sa de scădere a colesterolului, care vă permite să scădeți nivelul colesterolului rău, dar și al trigliceridelor.

Mai mult, acest fruct exotic este un aliat prețios pentru sănătatea cardiovasculară și pentru sistemul digestiv. În plus, este un aliment care favorizează pierderea în greutate, deoarece concentrația sa bogată de fibre activează o senzație prelungită de sațietate.

iată Cum să crești avocado în ghivece

Iată cum să crești avocado în ghivece

Cei care au un punct slab pentru acest fruct pot încerca să planteze și să cultive avocado în ghiveci. Mai întâi trebuie să obțineți o sămânță de avocado, după ce o extrageți din fruct trebuie spălată și străpunsă cu trei scobitori pentru a crea un suport, pentru a o ține suspendată într-un recipient plin cu apă, așteptând să încolțească rădăcinile.

Sămânța introdusă în apă trebuie pusă într-un loc expus la soare și aerisit, până când tulpina plantei crește, ajungând la 15 centimetri înălțime. In acest moment trebuie taiat lasand aproximativ 7 centimetri, pentru a face tulpina mai puternica si a sustine cresterea mai multor radacini si frunze noi.

În special, atunci când vrei să încerci să cultivi avocado în ghivece acasă, trebuie să fii atent la apariția primelor frunze: acesta este semnul că a sosit momentul să plantezi răsadurile într-un ghiveci.

iată Cum să crești avocado într-o oală

Ghiveciul de avocado trebuie apoi expus intr-un loc potrivit: pe terasa sau in gradina, selectand un loc bine expus la soare pentru a incuraja cresterea acestuia. Poate fi plasat și în interior, alegând un loc lângă o fereastră. Nu ii place frigul si temperaturile minime foarte scazute, in plus trebuie folosit un sol bogat in nutrienti si cu un pH scazut.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că pomii de avocado nu dau fructe cu ușurință și poate dura chiar ani. Pentru a accelera timpii, este bine să procedați cu o altoire de la un avocado care este deja pe rod. Găsiți pe grupurile de grădinari persoane care vă pot ajuta cu un lăstar de avocado numai bun de folosit ca altoi.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile