logofooter

Cum să ai grijă de curtea casei tale folosind uneltele potrivite de la zep.ro


Curtea casei este oaza ta de frumusețe și liniște în natură, iar la zep.ro vei găsi toate uneltele necesare pentru a o îngriji, de la lopeți și foarfeci de grădinărit până la cositori pe benzină.

Priveliștea care îți taie răsuflarea, culoarea verde care acaparează toată atenția atunci când pășești în curtea unei case sunt câteva dintre aspectele care ar trebui să te motiveze să îți transformi visul în realitate și să oferi curții casei tale o nouă înfățișare. La o primă impresie, poate părea complicat să plantezi și să îngrijești un gazon, însă, în realitate lucrurile nu sunt chiar atât de complicate, mai ales dacă ai uneltele potrivite.

Începe prin a-ți face un plan, a delimita zona în care vrei să te bucuri de picnicuri în familie și momente de relaxare, a-ți achiziționa uneltele de care ai nevoie pentru a te putea apuca de treabă. Vei vedea că fiecare produs de pe zep.ro are specificațiile atent detaliate, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie, în funcție de dimensiunea spațiului și de nevoia ta.

Cum să ai grijă corect de curtea și grădina casei?

Dacă ești la început de drum, mai jos ai câteva idei care te vor ajuta să faci minuni în curtea ta:

  1. Alege semințele potrivite zonei în care locuiești, astfel încât soarele abundent sau umbra excesivă să nu afecteze dezvoltarea corectă a ierbii. Citește cu atenție informațiile de pe etichetă pentru a ști exact cel mai bun moment în care să le plantezi ca să obții un aspect sănătos și durabil. De asemenea, trebuie să cauți informații și despre tipurile de îngrășăminte care se pot aplica, pentru a-i asigura gazonului toți nutrienții necesari.
  2. Înlătură buruienile care apar pentru a nu împiedica creșterea uniformă a ierbii și tunde iarba cu regularitate ca să te poți bucura de un aspectul des, luxuriant. Pentru acest proces, alege dintre modelele de cositori pe benzina, cu ajutorul cărora vei îndepărta cu ușurință buruienile. În funcție de modelul ales, aceasta va veni la pachet cu o serie de accesorii, precum hamul pentru umeri și sistemul de prindere, care îți vor ușura activitatea, reducând efortul pe care trebuie să îl depui.

Ține cont de faptul că tunderea ierbii ar trebui realizată atunci când aceasta este uscată, însă nu scurta mai mult de o treime din lungimea ei.

  1. Irigarea gazonului face ca acesta să crească sănătos, motiv pentru care nu ar trebui să omiți acest pas și să te bazezi doar pe ploaie. În mod evident, dacă afară a plouat și solul este umed, atunci nu mai este nevoie să îl uzi, deoarece riști să inunzi zona. Poți instala un sistem de irigare, însă este indicat să îl verifici din când în când pentru a nu distribui prea multă apă, distrugând, astfel, toată munca depusă pentru a avea un gazon unitar și bogat.
  2. Aerează zona în care ai gazonul o dată pe an, toamna, iar dacă este o zonă intens circulată sau solul este argilos, atunci ar fi de preferat să faci acest lucru de două ori pe an, primăvara și toamna. În felul acesta te asiguri că apa și substanțele nutritive ajung la rădăcini, oferind un aspect viguros firului de iarbă. Dacă bugetul îți permite, află că există aparate profesionale denumite și scarificatoare, dotate cu un sistem de tăiere rezistent în timp. O alternativă care nu necesită investiție foarte mare este înțeparea solului cu o furcă.
  3. Aspectul general al curții este dat, într-adevăr, de gazon, însă nu uita că și zonele din jurul acestuia trebuie la fel de bine îngrijite. Achiziționând unul din modelele de cositori pe benzina de calitate, vei vedea că îți va fi de folos și pentru alte activități, cum ar fi toaletarea pomilor sau tăierea ierburilor dăunătoare. În felul acesta, toate spațiile vor fi bine îngrijite și vei putea petrece timp prețios cu cei dragi într-un cadru de poveste.

Intră pe zep.ro și selectează toate uneltele necesare pentru îngrijirea grădinii! Te vei bucura de spațiul tău ordonat în aer liber, fără să depui foarte mult efort.

logofooter

0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile