apa de orez la plante

Cum poți folosi apa de la orez pentru plante


Nu este nimic mai satisfăcător decât să vezi frunzele frumoase care apar pe ramurile unei plante. Ca orice ființă vie, are nevoie de o atenție deosebită, iar nevoile sale de lumină și apă trebuie respectate zilnic. Pentru că cea mai mică neglijență sau lipsa de întreținere vă poate face ca planta să se ofilească. Prin urmare, este important să îi asigurăm toți nutrienții de care are nevoie pentru a-i stimula creșterea și pentru a-i promova înflorirea. Fără mai multe detalii, descoperă una dintre metodele noastre dovedite în grădinărit.

Amidonul din apa de la orez este bun pentru plante?

Concret, apa de la orez este bogată în potasiu, magneziu, vitamina B, fier și zinc. Sunt într-adevăr elemente esențiale care promovează creșterea sănătoasă și durabilă a plantelor. Dar, mai presus de toate, această apă este compusă din amidon. Prin urmare, este o sursă excelentă de hrană naturală care ajută la menținerea solului umed și bogat în nutrienți. Asigurați-vă că folosiți apă de orez nesărată, deoarece sodiul dăunează plantelor.

Cum să folosiți apa de gătit orez?

După cum ați înțeles, apa de orez este plină de substanțe nutritive benefice pentru creșterea plantelor. Dar ce faci cu ea după ce ai gătit? În loc să irosești acest lichid dovedit, golindu-l în chiuvetă, folosește-l pentru a-ți îngriji plantele

  1. Pentru început, aruncați boabele de orez în apă pentru a le fierbe timp de aproximativ treizeci de minute.
  2. Scurge apoi orezul intr-o strecuratoare pusa peste un vas.
  3. Odată ce ați colectat apa, așteptați să se răcească și apoi udați-vă planta direct.
  4. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti aceasta apa turnand-o direct in jurul bazei plantei. De asemenea, puteți folosi o sticlă de pulverizare pentru a pulveriza frunzele plantelor dimineața sau seara. Acest lucru îi va permite să absoarbă umezeala și nutrienții esențiali.

Această metodă este potrivită pentru toate tipurile de plante, în ghivece sau în grădină. Dacă doriți să o folosiți pentru a uda o orhidee, amestecați-o cu apa de ploaie. Înlocuiți apa de udare cu apă de orez o dată la 2-3 săptămâni.

1. Apa de la paste

La fel ca orezul, pastele eliberează amidon și săruri minerale în timpul gătirii. Aceste proprietăți sunt benefice pentru plantele tale de interior.

2. Apa de la oua

Apa de gătit de la ouă este o sursă excelentă de calciu, un mineral esențial pentru creșterea plantelor. Și asta nu este tot, cojile de ouă conțin și fier, zinc, fosfor, cupru. Pentru a te bucura de acest cocktail nutritiv, tot ce trebuie să faci este să fierbi unul sau mai multe ouă într-o cratiță. 

Citește și: Nu mai cumpăr usturoi de la magazin. Grădinarul meu mi-a spus cum să-l cultiv în cantități mari

3. Apa fiarta de la legume si cartofi

Apa de gătit din legume precum anghinare, fasole verde, sparanghel, cartofi, năut și sfeclă fertilizează, de asemenea, plantele. 


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile