evitare utilizare alimente cuptor cu microundeâ

Cele 5 greșeli pe care să nu le faci niciodată cu cuptorul cu microunde


Cuptorul cu microunde a devenit un element indispensabil în bucătăriile noastre datorită caracterului practic și vitezei sale. Este un aparat care folosește unde electromagnetice de înaltă frecvență numite microunde pentru a încălzi și găti alimente. Funcționarea sa se bazează pe principiul microundelor, care sunt unde electromagnetice asemănătoare cu cele ale radiourilor, dar cu o frecvență mult mai mare.

În interiorul cuptorului cu microunde se află un magnetron, un dispozitiv care generează microunde. Microundele sunt emise de un ghid de undă și distribuite uniform în interiorul cavității cuptorului. Aceste unde electromagnetice pătrund în alimente, determinând moleculele de apă din interiorul acesteia să vibreze. Vibrația moleculelor de apă generează căldură, care gătește și încălzește alimentele.

Cu toate acestea, este posibil ca mulți dintre noi să nu înțeleagă pe deplin cum funcționează corect, făcând greșeli care ar putea avea consecințe periculoase. Este important să înțelegem cum să folosim corect cuptorul cu microunde pentru a ne asigura siguranța și a obține rezultate optime în gătitul alimentelor.

Tocmai din acest motiv, in articolul de astazi vom observa 5 dintre cele mai frecvente greseli care se fac atunci cand folosesti un cuptor cu microunde, insa daca te intereseaza, acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le pui niciodata in el. Numai astfel se vor putea exploata toate avantajele extraordinare ale acestui mic aparat de bucatarie.

Cele 5 greseli de evitat la cuptorul cu microunde

Dacă vă întrebați cum ar fi posibil să faceți greșeli cu un aparat atât de simplu, ați ajuns la locul potrivit. Iată cele 5 greșeli de evitat în mod absolut când folosiți cuptorul cu microunde.

  • Film alimentar (folie alimentara)

Folia alimentară poate fi folosită la cuptorul cu microunde, dar este esențial să nu o lăsați în contact direct cu alimentele și să o străpungeți înainte de a o folosi pentru a acoperi alimente precum cartofii fierți. Acest lucru va preveni acumularea de presiune și explozia în timpul gătirii. 

  • NU folosi aluminiu

Este interzisă gătirea alimentelor în folie sau folosirea recipientelor metalice în cuptorul cu microunde. Metalul respinge valurile de căldură și poate deteriora cavitatea cuptorului.

  • NU materialelor metalice

Orice tip de material metalic nu trebuie introdus în cuptorul cu microunde. Acest lucru este valabil și pentru când vine vorba de finisajele unor cești sau farfurii. 

  • Acordați atenție tipului de plastic

Nu toate materialele plastice sunt potrivite pentru utilizare la cuptorul cu microunde. De exemplu, paharele de la iaurt nu sunt potrivite deoarece nu pot rezista valurilor cuptorului. Este recomandabil să folosiți numai plastic marcat cu simbolul celor trei linii ondulate, cum ar fi recipientele etanșe.

  • Nu gătiți ouă

Ouăle nu trebuie puse niciodată în cuptorul cu microunde. Căldura generată în timpul gătitului poate provoca formarea de abur în interiorul ouului, ducând la explozii și pete în interiorul cuptorului. Este important să evitați această practică pentru a asigura siguranța și curățenia cuptorului cu microunde.

Avantajele cuptorului cu microunde

In ciuda greselilor care se pot face la folosirea cuptorului cu microunde, este important de subliniat avantajele pe care le poate oferi acest aparat. Cuptorul cu microunde economisește timp la pregătirea meselor, datorită capacității sale de a încălzi și găti rapid.

În plus, este o soluție eficientă din punct de vedere energetic, care utilizează mai puțină energie decât alte metode de gătit. Este deosebit de util pentru dezghețarea rapidă și sigură a alimentelor, perfectă pentru atunci când nu ai timp. Ușurința sa de utilizare și varietatea de funcții disponibile îl fac un aliat foarte valoros în bucătărie.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile