dezumidificator

Cat de sigure sunt dezumidificatoarele pentru camera copilului


Umiditatea este cantitatea de vapori de apă conținută în aer și concentrația acestuia poate afecta sănătatea oamenilor. Este important să se mențină un nivel optim de umiditate în interiorul unei locuințe, mai ales dacă în casă este un copil. Bebelușii sunt de fapt mai fragili și delicati și sunt mai afectați de temperaturile și umiditatea din aer conform dezumidificatorcamera.ro

Ce nivel de umiditate este sigur pentru bebeluși?

Aceasta este o întrebare pe care o pun mulți părinți, mai ales în timpul lunilor de vară, când nivelul de umiditate este ridicat. În acest articol, veți aprofunda și veți spune care sunt beneficiile folosirii unui dezumidificator în camera bebelușului.

Nivelul ideal de umiditate interioară pentru bebeluși (și adulți) este între 30 și 50 la sută. Atunci când nivelul de umiditate este prea ridicat, se poate crea un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului.

Nu numai că acest lucru este dezgustător la vedere, dar poate provoca, de asemenea, probleme respiratorii atât pentru sugari, cât și pentru adulți. În plus, nivelurile ridicate de umiditate pot face ca acarienii să se dezvolte, ceea ce poate declanșa alergii.

Pe de altă parte, dacă nivelul de umiditate devine prea scăzut, poate provoca iritații.

Ce este un dezumidificator și cum funcționează

Dezumidificatorul este un aparat electrocasnic care poate fi fie fix, fie portabil cu functia exclusiva de dezumidificare a mediului in care este amplasat.

Dezumidificarea înseamnă eliminarea umidității din aer și, prin urmare, eliminarea acelei senzații de umezeală care poate fi întâlnită cu ușurință într-un mediu umed unde suprafețele ferestrelor (și nu numai) creează condens.

Umiditatea excesivă este sursa diverselor probleme într-un mediu, fie că este acasă sau la serviciu; de fapt, mult urâtul mucegai este consecința directă a unui mediu umed și prost ventilat și acest cerc vicios nu face altceva decât să creeze medii nesănătoase și neplăcute simțului mirosului.

Fie că este vară sau iarnă, umiditatea recomandată pentru a trăi într-un mediu sănătos variază de la 30 la 50%, de aceea este extrem de indicat să se mențină acest raport atât pentru sănătate, cât și pentru conservarea adecvată a mediului.

Dezumidificatorul este capabil sa readuca umiditatea in conditiile dorite prin intermediul unui mecanism care capteaza umiditatea si o transforma in apa in interiorul unui colector care va fi apoi golit periodic.

Un lucru foarte important de știut atunci când cumpărați un dezumidificator este că acesta nu va scădea sau crește temperatura mediului ambiant, ci va putea doar să scadă umiditatea din aer. De asemenea, este adevărat că prin scăderea umidității din aer, senzația de căldură sau frig va fi percepută mai puțin.

Dezumidificator în camera bebelușului

Umiditatea excesiva ar putea aduce mici probleme bebelușului. Acesta trebuie să poată respira aer proaspăt, unde nivelul de umiditate este regulat și ținut sub control.

Niveluri sănătoase

Temperatura internă a unei case în care locuiește un bebeluș este considerată optimă în jurul a 20°C. Poti avea unul sau doua grade in plus in baie mai ales cand faci baie bebelusului, in timp ce este recomandat sa nu depasi 20°C ​​in camera bebelusului.

Nivelurile de umiditate recomandate pentru sănătatea întregii familii și în special a nou-născutului, sunt în jur de valori cuprinse între 30-50%.

Menținerea unei temperaturi constante este importantă pentru a preveni îmbolnăvirea copilului din cauza schimbărilor bruște de temperatură, iar schimbările zilnice de aer ajută și la o calitate bună a aerului în încăperile casei.

Când se folosește un dezumidificator?

Utilizarea acestui dispozitiv nu are o anumită sezonalitate. „Depinde mult de condițiile de mediu sau de expunerea apartamentului: umiditatea prezentă într-o casă construită în anii ’70 va fi diferită față de o casă nou construita.

Apoi acordați atenție efectuării operațiunilor de curățare corespunzătoare: Aerul condiționat pornit vara, de exemplu, poate ajuta la reducerea excesului de umiditate în mediul inconjurator. In acest sens trebuie avuta in vedere intotdeauna necesitatea unei intretineri corespunzatoare: curatarea proastă a filtrelor aparatului de aer conditionat sau a filtrului dezumidificatorului reprezintă cauza posibilelor infectii care afecteaza caile respiratorii. De fapt, un sistem de aer conditionat si un dezumidificator care se folosesc doar vara, tind să acumuleze o cantitate de praf si bacterii care vor fi repuse in circulatie si inspirate odata cu pornirea aparatelor.

Odată setat dezumificatorul la nivelul de umiditate la care doriți să ajungeți, acesta își va face treaba și nu mai este necesar să interveniți decât daca rezervorul cu apa adunată s-a umplut. Dezumidificatorul se va opri atunci când umiditatea atinge nivelul prestabilit sau atunci cand rezervorul este plin.

Pe piață există multe tipuri de dezumidificatoare: cele mai moderne și electronice vă permit să setați procentul dorit de umiditate și, în mod independent, să mențineți setările date.

Dezumidificatoarele mai puțin avansate, în schimb, permit doar utilizarea manuală și necesită, la prima utilizare, să funcționeze la putere maximă și în funcțiune timp de 24 de ore consecutive pentru a absorbi umiditatea excesivă prezentă în mediu.

Ce probleme apar atunci când umiditatea e prea mare?

Umiditatea excesivă din casă determină un climat nesănătos care, pe termen lung, favorizează dezvoltarea unor afecțiuni care se pot transforma în afecțiuni mai mult sau mai puțin cronice.

Prea multă umiditate provoacă apariția ciupercilor și a mucegaiului pe pereți, în special în colțurile orientate spre nord. Mucegaiurile și ciupercile, pe lângă faptul că sunt urâte din punct de vedere estetic, sunt cauza proliferării acarienilor și bacteriilor care, după cum se știe, sunt vehicule pentru infecții și inflamații.

Alte sfaturi utile

În mod clar, o casă curată și bine ventilată va fi mai sigură pentru copil. De aceea este important să menținem încăperile bine ventilate, favorizând un schimb zilnic de aer și menținând constant temperatura și umiditatea.

Deci curățarea este în regulă, dar fără exagerare. Clopotul de cristal nu este niciodată o soluție bună! Contactul cu germenii, de fapt, este important în favorizarea dezvoltării anticorpilor la copil.

Cu toate acestea, este absolut necesar să se evite parfumurile excesive, de exemplu, parfumurile de cameră plasate în diferitele încăperi ale casei. În mod similar, ar trebui evitate și mirosurile puternice care pot enerva simțul mirosului bebelușilor.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile