Casuta din chirpici cu mansarda – frumusetea lucrurilor simple


Atunci cand vrei cu adevarat sa fii diferit, iti iese negresit. Trebuie vointa, imaginatie si creativitate si obiectivul este garantat atins. Intr-o lume a unor automatisme mai mult sau mai putin induse, sa rupi randurile este o provocare care, odata acceptata, da rezultatele scontate. La fel a procedat si o companie canadiana careia i-a venit ideea construirii unei case de vacanta cu totul neobisnuita. Atat de neobisnuita incat a fost prima casa din chirpici pentru care autoritatile canadiene au eliberat o autorizatie de constructie, subliniaza site-ul Smallhousebliss.com

Structura cu mansarda, botezata chiar „Casa din chirpici” a fost ridicata pe Insula Mayne, situata in sud-vestul Canadei, in largul orasului Vancouver, o destinatie linistita preferata de multi pentru vacante sau weekenduri departe de lumea dezlantuita. Si pentru ca arhitectii au vrut sa pastreze intocmai reteta veche de mii de ani, au folosit argila, nisip, paie si apa pentru a ridica casuta ce pare coborata din cartile lui Tolkien, cu forme inspirate de natura. Casa a fost ridicata manual, in diferite etape, pentru a permite peretilor sa se usuce. In final, a rezultat o locuinta cu forme domoale, rotunde, cu numeroase elemente sculpturale pe care materialul de constructie le permite cu usurinta, precum ferestre circulare si spatii de depozitare incastrate.

Casa cu doua etaje, cu o suprafata totala de aproape 56 de metri patrati, are in centru un living circular plin de culoare din care se urca pe scari din lemn de brad spre dormitorul de la etaj. Aici, trunchiul curbat al unui copac, asezat transversal, sustine acoperisul, rotund si el, o solutie tehnica care imprima dinamism imaginii. La parter se mai afla si un colt cu rol de sala de mese, o bucatarie si o baie. Peste tot, prezenta lemnului, in combinatie cu peretii din chirpici, creeaza un tablou feeric, plin de caldura, scaldat din belsug de lumina naturala care patrunde prin ferestrele largi. La etaj, o fereastra tip mansarda isi face si ea treaba foarte bine, scaldand in lumina lemnul lacuit. Un balcon deschide interiorul catre natura salbatica din jurul casutei din chirpici. Accesoriile rustice pe care le intalnim la tot pasul intregesc peisajul interior.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile