Containerul poate fi amenajat cu succes pentru un birou, magazin

Case din containere – preț, proiectare, implementare. Cât trebuie să plătiți pentru o casă din containere? Fotografii


Casele in containere maritime sunt o alternativă interesantă la construcția tradițională. Construcția caselor din containere sau, mai bine zis, adaptarea containerelor maritime în scopuri de service sau rezidențiale, este specialitatea multor companii de proiectare și construcții. Merită să aruncăm o privire mai atentă la casele din containere, mai ales că sunt construite în maxim 3 luni.

Cuprins

  1. Ce este construit din containere maritime?
  2. Case de containere – tehnologie de construcție
  3. Case de containere – fundație
  4. Case de containere maritime – instalații
  5. Casa de containere – preț?
  6. Casa de containere – proiect

Ce se poate construi din container maritim?

Construcția din containere maritime este un tip de construcție modulară cu diverse scopuri. Funcționează cel mai bine în investiții care necesită un timp scurt de implementare. Halele industriale, depozitele și clădirile într-o versiune mobilă, sunt construite din containere. Construcția unui birou modern, funcțional și estetic cu un spațiu de câteva sute de metri poate fi finalizată în doar 20 de zile, astfel, se pare ca adesea se alege acest tip de constructie din rationamente de timp. Dar se pare că o casă din containere poate fi o casă rezidențială cu drepturi depline daca îndeplinește cerințele de eficienta energetica. Mai jos am pregatit un tabel prin care vedem diferenta dintre constructiile modulare versus constructiile din containere. Observam ca in cazul containerelor avem dezavantajul de a ne folosi de dimensiuni standardizate.

Construcție modulară vs de containere

module containere
dimensiunile externe ale modulului oricare, adaptat proiectului standardizate
lungimea modulului până la 20 m până la 12 m
lățimea modulului până la 5,5 m până la 3 m
înălțimea modulului până la 4,2 m până la 2,8 m
greutatea scheletului până la 15 t până la 3 t
Containerele maritime, noi sau folosite, pot fi adaptate cu succes la o casă rezidențială originală și modernă
Container maritim transformat într-o galerie

Case din containere – tehnologie de construcție

Structura containerului este un cadru de oțel autoportant (care acționează ca un schelet) realizat din profile închise, laminate. Profilurile sunt sablate și protejate cu un strat de lac anticoroziv. Pereții exteriori, tavanul și podeaua sunt realizate din tablă zincată, rigidizate cu armături laterale și umplute cu material izolator. Este de obicei izolație din vată minerală sau poliuretan sub formă de plăci rigide din PUR. Este demn de remarcat faptul că aceste containere sunt izolate în același mod și cu aceleași materiale ca și clădirile tradiționale. Când vine vorba de finisarea unei case de containere din exterior, există multe posibilități – se utilizează aceleași materiale ca și pentru fațadele caselor construite in mod tradițional.

Dimensiunile unui container maritim tipic sunt următoarele: lungime 12,2 m; lățime 2,4 m; înălțime 2,9 m. Astfel, avem o suprafață interioară utilă de aproximativ 30 mp. Pentru constructia unei case din containere de aproximativ 90 de metri pătrați, se pot folosi un număr de 3 containere maritime standard.

Case din containere – fundație

Pregătirea fundației depinde de condițiile de amplasare și este de obicei suficient să amplasați containerul pe o placă de beton. În cazul unei construcții mai mari, de exemplu, o casă rezidențială cu etaj, se face o fundație mai serioasă. Betonul armat este turnat în punctele de sprijin (până la nivelul înghețului).

Case din containere maritime – instalații

Instalațiile din casele din containere nu diferă de cele instalate în alte tipuri de clădiri. Antreprenorul este responsabil pentru distribuția tuturor instalațiilor și conexiunilor (electrice cu instalarea prizelor și a întrerupătoarelor, încălzirea – aici se recomandă încălzirea electrică (de obicei încălzire prin pardoseală ), apa și canalizarea, precum și aerul condiționat sau recuperatorul). Oricum, cel mai adesea o companie specializată în construcția de containere poate realiza un proiect de construcție, pregătirea documentației, de asemenea, dacă este necesar, o autorizație de construire și implementarea completă a acesteia, inclusiv finisaje interioare.

Containerul poate fi amenajat cu succes pentru un birou, magazin

Casa din containere – preț?

Pentru a avea prețul estimativ a unei case din containere, este de obicei suficient să schițați clădirea și să specificați așteptările dumneavoastra. Pe această bază, se pregătește un design al unei case din containere. Durata implementării depinde, desigur, de dimensiunea și standardul de finisare – o casă dintr-un container poate fi realizată chiar și în 4 săptămâni.

Prețul unei case din containere este de aproximativ 650 euro / m² (la cheie). Transportul unui container costă de la 200 euro pana la 800 euro, în funcție de locație. Aceasta ar trebui să includă și asamblarea – costul instalării a două module este de 500-600 euro. Acestea sunt costuri estimative obtinute de la firme din Romania in anul 2020, ele pot avea modificari.

De exemplu, pentru o casă cu un etaj cu o suprafață utilă de 108 m², formată din 4 containere, va trebui să plătiți aproximativ 63000 euro. De asemenea, se pot construi case din containere și cu mai multe etaje sau cu suprafețe mult mai mari. Ce este important și interesant, că atunci când avem o casă din containere, putem oricând să o extindem și să mărim suprafață locuibilă, prin anexarea unui nou container.

Casa de containere – proiect

Casă de containere – plan. Suprafața utilă este de aproximativ 30 m2. Nu necesită autorizație de construcție sau fundații. Realizarea unei astfel de case durează in general o zi. Preț: 14.000 euro*
Casă unifamilială din containere. Suprafață utilă: aprox.66 m2. Construit din 3 containere. Necesită proiectare și documentație pentru autorizația de construire. Instalarea durează 4-5 zile. Prețul unei astfel de case este de 40.000 euro*
Un aranjament exemplar al interiorului unei case din containere

Case – din containere – dezavantaje

Nu sunt foarte multe dezavantaje ale caselor de tip container maritim, dincontră, putem vorbi de foarte multe avantaje. Poate doar că în România încă nu suntem familiarizați cu acest tip de construcție și încă preferăm case obișnuite din materiale tradiționale. Casele din containere sunt rezistente, fac față cu brio condițiilor meteo, rezistă la coroziune.

Un dezavantaj ar fi: nu sunt foarte eficiente energetic, dar acest lucru se poate rezolva printr-o izolare corespunzătoare, folosind materiale de izolare de calitate.

Intrebari si raspunsuri

De unde vin containerele de transport și cum cumpărați unul?

Dacă cumpărați un container de transport gol, nou-nouț, acesta va proveni probabil de la producătorii din China; compania chineză CIMC produce aproximativ 82% din containerele de transport din oțel din lume. Containerele de transport uzate sunt o opțiune mai ecologică și mai bugetară, dar trebuie să le inspectați cu atenție starea. Acordați atenție diferitelor certificări. Unele sunt certificate pentru a putea expedia mărfuri în străinătate, iar certificările mai stricte desemnează containere etanșe la vânt și apă.

Unele containere sunt identificate ca „o singură călătorie” – ceea ce este exact așa cum sună – care oferă un echilibru bun dintre valoare și condiții decente. Recipientele „Ca atare” pot fi utilizate pentru transportul substanțelor chimice periculoase sau pot avea rugină, uși care nu se sigilează sau găuri; acestea nu sunt recomandate pentru construcția locuințelor.

De ce fel de acte și autorizatii ai nevoie pentru a construi o casă din containere maritime?

Arhitectura caselor din containerelor de transport maritim este încă relativ nouă, deci cel mai important lucru înainte de a începe construcția este să vă cercetați legile și reglementările locale. Totuși legislatia românească în vigoare, conform Legea nr. 50/1991 REPUBLICATA, spune:

Art. 3. – Autorizatia de construire se elibereaza pentru:

g) organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;

h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate în extravilan.

Sunt mai accesibile decât alte tipuri de locuințe?

Casele din containere maritime nu sunt întotdeauna mai ieftine de construit decât casele tradiționale construite, dar pot fi. Există un număr mare de variabile care influențează costul proiectului, cum ar fi locația, dimensiunea, designul și finisajele interioare.

Costul achiziționării containerului în sine poate varia de la 1.400 euro pentru containerele mai mici până la 6.000 euro pentru un container mai mare, nou.

Un container de transport vine cu un acoperiș plat din metal, pereți exteriori și un cadru metalic care se poate dubla ca fundație – aceste elemente sunt adesea citate ca economii de costuri. Dar va trebui totuși să cheltuiți bani pentru transportul containerului, izolație și finisaje interioare.

De asemenea, va trebui să plătiți pentru teren. Cu toate acestea, casele de containere pot fi construite adesea pe terenuri mai dificile. Dacă un teren este stâncos sau abrupt, casele din containere pot fi ridicate pe grămezi solide în loc să se plătească pentru excavarea scumpă.

Sunt casele de transport maritim mai rapid de construit?

Casele din containere sunt deseori mai rapide de construit decât casele tradiționale. Cea mai simplă și cea mai mică dintre casele din containere poate fi construită în câteva zile sau săptămâni, în funcție de cât de multă lucrare de finisare necesită proiectarea dvs. Casele mai complexe vor dura, de obicei, cel puțin câteva luni.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile