busuioc proaspat

Busuiocul: trucuri și sfaturi pentru a-l avea mereu verde


Busuiocul este o plantă populară care este folosită în multe tipuri de gătitAre un gust ușor dulce care este adesea folosit pentru a aroma mâncărurilor pe bază de roșii, pastele și pizza. Busuiocul este un membru al familiei mentei și este originar din India și din alte părți ale Asiei. Frunzele sunt de obicei verzi, dar există și soiuri cu frunze violete sau roșii. Pe lângă utilizările sale culinare, busuiocul este cunoscut și pentru proprietățile sale medicinale. Busuiocul poate fi găsit proaspăt sau uscat în majoritatea supermarketurilor.

Busuiocul poate fi cultivat cu ușurință atât în ​​interior, cât și în exterior. Deși busuiocului îi place vremea caldă și multă lumină solară, există câteva sfaturi simple care vă pot ajuta să creșteți cu succes busuioc acasă.

În primul rând, asigurați-vă că plantați busuiocul într-un sol bine drenat. Busuiocul este susceptibil la putregaiul rădăcinilor, așa că este important să vă asigurați că solul nu rămâne prea umed.

În al doilea rând, udă-ți busuiocul în mod regulat, dar nu exagera. Busuiocul trebuie udat adânc aproximativ o dată pe săptămână sau ori de câte ori primul centimetru de sol se simte uscat.

În al treilea rând, fertilizați busuiocul lunar cu un îngrășământ echilibrat pentru a promova creșterea. În cele din urmă, tăiați-vă plantele de busuioc în mod regulat pentru a încuraja o creștere mai stufoasă.

busuioc

Dacă, pe de altă parte, ai deja busuioc acasă și observi că are frunze galbene sau pete de frunze, există câteva lucruri pe care le poți face. Mai întâi, încercați să tăiați frunzele afectate. Acest lucru va ajuta la prevenirea răspândirii problemei și va permite plantei să-și concentreze energiile asupra creșterii sănătoase. De asemenea, ar trebui să verificați nivelul de umiditate al solului și să vă asigurați că planta primește suficientă apă. Dacă solul este prea uscat, planta va începe să formeze găuri în frunze pentru a conserva apa.

În cele din urmă, asigură-te că plantele tale de busuioc primesc suficientă lumină solară. Dacă nu primesc suficientă lumină, pot începe să producă frunze mai mici, mai puțin vibrante. Urmând aceste sfaturi simple și cu puțină grijă, vă puteți menține plantele de busuioc sănătoase și productive și vă puteți bucura de busuioc proaspăt pe tot parcursul sezonului.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile