curatare bijuterii

Bijuterii înnegrite: sfaturi și soluții pentru a fi din nou strălucitoare


Bijuterii oxidate: iată trucurile și remediile naturale pentru a le lustrui în doar 5 minute. 

De câte ori avem în sertar bijuterii pe care nu le purtăm și le lăsăm luni și ani. Riscul este ca bijuteriile în sine să sufere un proces de oxidare. Deoarece colierele, cerceii și brățările daca nu sunt de aur, ele vin în contact cu oxigenul și suferă reacții chimice. Consecința directă a procesului de oxidare a bijuteriilor este că aceastea devin opace și își pierde claritatea. Cum se rezolvă problema în 5 minute?

Există mai multe cauze care pot contribui la pierderea strălucirii bijuteriilor. Procesul oxidativ implică o reacție chimică cu oxigenul prezent în aer. În consecință, un element eliberează electroni către o altă substanță: aceasta implică faptul că electronii migrează de la metal la moleculele de O2.

Bijuteriile tind să-și schimbe tonul de culoare devenind roșu și verde. Procesul de oxidare nu afectează metalele nobile, inclusiv platina, aurul, paladiul și aliajele metalice (oțel inoxidabil și alamă).

Care sunt remediile naturale pentru a reda strălucirea bijuteriilor oxidate? Pentru a contracara procesul oxidativ al bijuteriilor de costume este necesar să folosiți puțin bicarbonat de sodiu amestecat cu apă. După ce a lăsat bijuteria în soluție apoasă, aceasta trebuie clătită. Dacă petele persistă, este indicat să efectuați operația, lăsând bijuteria la înmuiat mai mult timp.

curatarea bijuteriilor

Pentru a combate oxidarea bijuteriilor, un alt remediu valabil este amestecarea apei cu suc de lamaie, sau aplicarea putina pasta de dinti pentru a indeparta petele de pe bijuterie. Dacă petele persistă, puteți folosi pastă de dinți pentru a îndepărta murdăria încăpățânată. Operatia se poate repeta daca bijuteria este opaca.

Pentru a elimina oxidarea este posibil să folosiți puțin ulei de măsline și să lăsați bijuteriile la macerat în apă timp de aproximativ zece minute. Alternativ, puteți folosi și săpun de mâini. Puteți lăsa bijuteriile la înmuiat într-un castron cu săpun lichid de mâini cu puțină apă. După ce se lasă la macerat, se poate clăti bine și se usucă cu o cârpă moale.

Este indicat să evitați utilizarea detergenților agresivi și să aveți grijă să nu deteriorați finisajele bijuteriilor de costume. 


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile