folie de aluminiu in gradina

7 utilizări ale foliei de aluminiu în grădină


Folia de aluminiu este un element pe care îl folosim practic în fiecare zi în bucătărie, dar are și alte utilizări posibile. La fel ca aceste 7 utilizări ingenioase în grădinărit despre care vă vom povesti. Posibilitățile acestui produs sunt enorme.

1. Când pregătim un pat de semințe putem folosi folie de aluminiu ca ecran reflectorizant. Vom crește căldura și cantitatea de lumină pe care o primesc semințele. În același timp, obținem o bună protecție împotriva vântului dacă avem patul de sămânță afară. Este simplu, doar acoperiți un carton sau o scândură de lemn cu foi de folie de aluminiu și păstrați recipientele sau vazele cu semințele noastre înăuntru.

2. Când avem pomi fructiferi care sunt atacați de păsări, folia de aluminiu le poate ține departe. Nimic la fel de simplu ca să legați câteva fâșii de folie de aluminiu peste ramurile copacului pentru a le proteja.

Cu folie de aluminiu este, de asemenea, posibil să înfășurați sau acoperiți tulpina, trunchiul sau baza plantelor și copacilor. Dar să vedem de ce o facem!

3. Este o modalitate bună de a ține melcii departe de cele mai fragede și suculente plante ale noastre. Vom acoperi baza plantei cu folie de aluminiu și vom pune pietre deasupra ei pentru a nu o duce vântul.

4. Această tehnică ne ajută, de asemenea, să ne protejăm plantele de insecte precum gandacii de dovleac care se infiltrează în tulpina sau partea inferioară a frunzelor.

5. In cazul pomilor fructiferi, acoperirea trunchiului cu folie de aluminiu va servi drept protectie impotriva rozatoarelor, fie ca devoreaza fructele sau lastarii tineri. Vom tăia două foi de lungime suficientă pentru a înfășura trunchiul și a-l acoperi. Le putem fixa cu frânghii sau cu legături de plastic. În plus, puteți pune două bile de folie de aluminiu în ghivece pentru a preveni rozătoarele și alte animale să le roadă iarna.

6.  În mod similar, putem folosi folie de aluminiu pentru a proteja copacii de fauna erbivoră a mamiferelor. Ca și în cazul căprioarelor, caprelor sau similare. Hârtia trebuie pusă în jurul trunchiului la o înălțime suficientă pentru a descuraja aceste animale, în cele mai multe cazuri 60-75cm vor fi suficiente și le vom atașa de trunchi în același mod descris mai sus.

7. O altă utilizare diferită a foliei de aluminiu poate fi ca o pâlnie temporară pentru a ne pregăti rețetele sau soluțiile de îngrășăminte. 


5 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile