Connect with us

Sfaturi practice

5 trucuri pentru a alege pepenele verde perfect de fiecare dată!

Published

on

cum sa alegi pepenele verde

Se pare că în mod constant mă trezesc educand oamenii despre cum să aleagă pepenele verde perfect. Când sunt la magazin, uitându-mă prin pubele de pepene, sunt adesea întâlnit de numeroși indivizi care mă întreabă ce caut.

De fapt, a alege pepenele perfect nu este atât de greu pe cât pare. Poate că va fi nevoie de puțină căutare la magazin, dar rezultatul final este că veți avea un pepene verde delicios, dulce, roșu închis și cu pulpă tare din când în când.

Folosirea acestor trucuri pentru a alege pepenele verde vă va asigura că fructele dumneavoastră sunt perfect coapte și gata de mâncare. Consumul de fructe coapte și gata va asigura o mai bună absorbție și digestibilitate, oferind astfel maximum de nutrienți celulelor din organism.

Beneficiile pentru sănătate ale pepenei verzi sunt, de asemenea, numeroase, făcându-l fructul perfect de consumat aproape în orice perioadă a anului (deși ora de vară este cea mai bună perioadă pentru pepene verde! Evit aproape întotdeauna să iau pepeni de la băcănie iarna).

Pepenele verde poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și osoase (mulțumită licopenului), iar conținutul de citrulină ajută la reducerea acumulării de grăsime în celulele noastre adipoase. Pepenele verde este, de asemenea, incredibil de bogat în antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației și la neutralizarea radicalilor liberi.

Rinichii beneficiază și ei de consumul de pepene verde. Pepenele verde este un diuretic natural, care ajută la creșterea fluxului de urină și scapă de orice retenție de sodiu în exces din organism (la revedere greutatea neplăcută a apei!).

Sfaturi pentru a alege pepenele verde PERFECT de fiecare dată

Destul de beneficiile pe care le are pepenele verde pentru sănătate, iată 5 moduri de a alege pepenele perfect de fiecare dată! Combină toate cele 5 sfaturi și vei avea cel mai delicios pepene verde pe care l-ai încercat vreodată!

1. Pata galbena

cum sa alegi pepenele verde

Cei mai mulți oameni cunosc acest sfat și anume caută o pată galbenă pe pepene verde. Acesta este, de asemenea, cunoscut ca un loc de câmp și este o pată de culoare deschisă care indică locul în care pepenele verde a fost așezat pe pământ. Se dezvoltă pe măsură ce fructul se coace, așa că dacă pata câmpului este foarte mică, sau nici măcar nu este vizibilă, nici nu vă gândiți să cumpărați acel pepene (fructul a fost cules cu mult înainte de a fi gata de a fi, ceea ce înseamnă că cu siguranță nu este copt) sau destul de dulce. Pepenele verde perfect va avea o pată mare, gălbuie închisă.

2. Vergeturile usor lemnoase

Ați văzut vreodată chingi pe pepeni verzi? Ar putea părea ca un material gros, maro, care se întinde ca o pânză de păianjen pe o parte a pepenilor. Aceasta înseamnă că pepenele tău va avea un gust delicios. Pânza este creată ca rezultat al polenizării albinelor în stadiile incipiente. Cu cât polenizarea este mai mare, cu atât fructul va fi mai dulce și veți vedea mai multe țesături.

3. Punctul negru

pepene verde cum sa alegi

Acesta, de obicei, îi descurajează pe oameni să cumpere pepene verde, când de fapt poate fi un semn revelator că pepenele verde va fi ridicol de dulce și de delicios. Dacă vezi globuri mici, tari, negre care ies din pepene, este vorba pur și simplu de zaharuri concentrate care ies din pepene, ceea ce indică dulceața! Mereu merg pe pepenii verzi cu globuri negre tari – sunt un semn grozav că pepenele tău va avea un gust foarte dulce!

4. Greutate și dimensiune

Când alegeți un pepene verde (sau orice pepene galben), asigurați-vă că alegeți unul care să se simtă greu pentru dimensiunea sa. Cu cât pepenele este mai copt, cu atât se va simți mai greu. De asemenea, încercați să alegeți pepeni de mărime medie, în loc de pepeni mici (care probabil nu au avut timp să se coacă) sau pepeni masivi (care s-au copt probabil prea mult și acum au carne mai moale pe interior. ).

5. Sunetul

Acest truc este sigur. Este sfatul numărul unu la care merg atunci când aleg un pepene verde delicios. Tot ce trebuie să faci este să iei un pepene verde, să-l ții aproape de ureche și să bati în el în același timp. Dacă scoate un sunet gol (aproape ca și cum ai asculta vibrații înalte în apă), atunci este un semn sigur că pepenele este copt și gata. Dacă, totuși, pepenele emite un sunet care sună „plin” (o vibrație profundă, cu sunet dens, care nu este „ușoară”) – nu este încă gata.

Tehnica de ciocănire poate dura ceva timp pentru a te obișnui, dar este o modalitate sigură de a te asigura că pepenele tău este perfect (doar ține minte – mai înalt este mai bine, în timp ce mai dens, mai joasă nu este la fel de optim). Folosesc această metodă tot timpul și, ori de câte ori tai pepenele, aproape că explodează cu câtă presiune este înăuntru! Abia ating cuțitul de carcasa exterioară și BAM! Pur și simplu se deschide imediat – acum este un pepene verde bun!

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Sfaturi practice

Flori de iarna: 8 cele mai cunoscute si cum sa le cresti cu succes

Published

on

By

Florile de iarnă care ne pot însenina grădina, grădina de legume sau balconul chiar și în cel mai rece sezon sunt multe și extrem de simplu de cultivat.

Flori de iarnă frumoase și colorate? Iată o selecție a plantelor erbacee ale arbuștilor care dau înfloriri splendide chiar și iarna, când natura înconjurătoare observă perioada de repaus vegetativ.

Uneori frumoasele flori trec neobservate, dar mai ales in acest anotimp isi fac silueta diferitele plante si arbusti care inveselesc peisajul cu florile lor splendide.

Odată plantat la timp, chiar și un mic balcon poate fi transformat într-o sugestivă grădină de iarnă. O grădină plină de muguri și flori delicate de admirat chiar și în plină iarnă. Tentant ca idee, nu?

flori de iarna

Majoritatea florilor de iarnă au culori moi și au dimensiuni mici, nu deosebit de parfumate. Culorile, în general, variază de la galben pal, la alb sau verzui și sunt produse de plante rustice, cu creștere lentă, care nu au nevoie de un climat blând pentru a înflori și a germina, dar dau tot ce au mai bun chiar atunci când toate celelalte plante dorm.

Aceste plante pot fi cultivate cu ușurință atât în ​​pământ, cât și în ghivece și nu necesită îngrijire specială. Cu toate acestea, au nevoie de un sol bogat, proaspăt și drenat, de udare redusă și trebuie cultivate la umbră strălucitoare. Iata o selectie a celor mai frumoase flori de iarna de crescut in gradina sau in ghivece.

Flori de iarnă: elebor

Este o plantă erbacee cu flori de iarnă, foarte ușor de cultivat și populară în rândul englezilor care o numesc și trandafir de Crăciun. Legenda spune că a fost dăruită Pruncului Iisus de către o păstorică. În timpul sezonului estival, eleborul are nevoie de multă lumină, dar cultivarea sa nu este potrivită pentru regiunile cu un climat de vară prea uscat.

Plantată în locul și solul potrivit, această plantă este capabilă să producă minunate flori de iarnă albe, roz sau violete, deși foarte toxice dacă sunt ingerate.

Flori de iarna elebor
Flori de iarna: elebor

Flori de iarnă: ciclamen

Cu florile lor generoase și colorate de iarnă, ciclamenii fac iarna mult mai veselă. Ele însuflețesc balcoanele și pervazurile ferestrelor ca puține alte plante cu flori de iarnă. De fapt, rezistă la temperaturi scăzute și pot rezista o bună parte din toamnă și iarnă. Culorile florilor mari variază de la alb la liliac până la un roz intens, în timp ce înflorirea variază în funcție de perioada de semănat.

Ciclamenul nu are nevoie de multă apă, dar se teme de îngheț. În perioadele deosebit de reci, așadar, este bine să protejați plantele prin mutarea ghivecelor din casă într-o zonă bine luminată și departe de radiatoare.

Flori de iarnă: ciclamen
Flori de iarnă: ciclamen

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Cunoscută și sub denumirea de iasomie de iarnă (jasminum nudiflorum) sau iasomie galbenă, această perenă are o frumoasă înflorire de primăvară și o iarnă la fel de apreciabilă.  

Uimește prin vivacitatea galbenului cu care îi colorează florile mici care apar în lunile noiembrie și decembrie. Are un obicei târâtor și este un soi cățărător, de aceea are nevoie de un sprijin special pentru a se putea dezvolta.

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif
Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Flori de iarnă: erica

O altă plantă perenă capabilă să dea înfloriri vesele chiar și pe timpul iernii este erica, un acoperiș de sol veșnic verde foarte apreciat și folosit pentru a decora ghivece și grădini. Se găseste în diverse variații cu culori variind de la roșu intens, la alb, trecând prin roz, liliac și gălbui. Este o planta puternica si tenace, nu se teme de frig dar nu-i place stagnarea apei.

Florile sale mici în ciorchine înfloresc toamna și iarna, dar în zonele climatice mai blânde pot persista o bună parte a anului.

Flori de iarnă: erica
Flori de iarnă: erica

Flori de iarnă: camelie

Printre cele mai frumoase și colorate flori de iarnă este imposibil să nu le amintim de cele ale cameliei, o plantă veșnic verde, asemănătoare unui arbust, care în condiții ideale dă înfloriri de neuitat pentru o lungă perioadă de timp. Florile sale sunt mijlocii-mari și de diferite forme, uneori duble, altele semiduble, anemone sau bujor. În total, există aproximativ 80 de specii diferite de camelie, toate originare din India, Japonia și China. Camellia sasanqua, în special, înflorește în decembrie-ianuarie.

flori de iarna camelie
Flori de iarna: camelie

Flori de iarnă: ghiocelul

Legenda spune că Eva alungată din raiul de pe pământ și disperată s-a trezit rătăcind mult timp într-un ținut rece și posomorât, dar vederea unui ghiocel făcut să înflorească de un înger i-a dat puterea să spere din nou. În realitate sunt multe anecdote și povești care circulă în jurul acestor frumoase flori de iarnă. Ghioceii sunt atât de sinceri și neînfricați în fața ultimei friguri încât îi poți vedea înflorind chiar și cu zăpada.

Din acest motiv sunt simbolul sfârșitului sezonului de iarnă, tocmai pentru că înfloresc după ultimele înghețuri. Pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea lor, bulbii trebuie să fie plantați toamna.

ghiocelul
Ghiocei

Flori de iarnă: calicanthus

Numele său botanic estechimonanthus precox, care înseamnă literal „ floare de iarnă ”, cunoscut și sub numele de calicanthus de iarnă. Originar din China, calicanthus înflorește în ianuarie cu flori mari, foarte parfumate, galben pal, cu interior violet.

Dezvoltarea plantei poate atinge 3 metri înălțime, așa că vă recomandăm să o creșteți în ghivece sau în pământ departe de vânt și într-un loc însorit.

Flori de iarnă: calicanthus
Flori de iarnă: calicanthus

Flori de iarnă: hamamelis

Hamamelisul este un alt arbust de iarnă asemănător cu un copac foios. Iarna produce multe flori filiforme, cu o formă ușor ciufulită, de culoare galbenă sau portocalie, care se remarcă printr-un miros delicat și foarte persistent. Pentru eleganța și tipul său de înflorire poate fi considerată pe bună dreptate una dintre plantele ornamentale capabile să ofere flori frumoase de iarnă de o eleganță extraordinară.

Flori de iarnă: hamamelis
Flori de iarnă: hamamelis
Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x