coaja de pepene verde

5 moduri originale de a reutiliza cojile de pepene verde


Cojile de pepene verde sunt deseori aruncate după consumul pulpei suculente, dar în realitate sunt un adevărat ingredient care ar trebui utilizat mai mult. De fapt, la fel ca și restul fructelor, ele sunt bogate în substanțe utile organismului nostru, precum vitamine, minerale și antioxidanți.

În ciuda texturii sale dure și stringente, care l-ar face neatrăgătoare în mod natural, există mai multe moduri de a reutiliza coaja de pepene verde în moduri creative și delicioase în bucătărie. Putem transforma acest ingredient adesea aruncat făcându-l protagonistul preparatelor sărate și dulci, bucurându-ne de toate beneficiile pe care le conține.

Tot ce ai nevoie este puțină imaginație și câteva trucuri simple, cum ar fi curățarea cu grijă a pielii pentru a evita reziduurile de pământ sau de pesticide. Datorită tehnicii corecte de preparare, putem transforma un ingredient considerat deșeu într-o resursă prețioasă pentru salate crocante, dulcețuri gustoase, smoothie-uri și multe altele.

1. Dulceata de coji de pepene verde

dulceata de coji de pepene verde

Dulceata este o modalitate excelentă de a reutiliza cojile de pepene verde și de a aprecia gustul lor dulce, dar unele mici trucuri în timpul preparării pot face această rețetă și mai gustoasă și mai aromată.

Sa reducem putin cantitatea de zahar indicata in reteta clasica de dulceata, intrucat coaja de pepene verde are deja o anumita dulceata in sine. Așa că putem începe cu o treime din zahărul din greutatea cojilor folosite, apoi mai adăugam în timpul gătirii dacă este necesar.

Pentru a obține o dulceață cu o aromă complexă și condimentată, putem adăuga și condimente și arome în timpul gătitului precum portocalevanilie și scorțișoară: acestea vor spori aroma cojilor, dând preparatului un gust unic.

2. Smoothie din coajă de pepene verde

smoothie din coaja de pepene verde

Smoothi-urile sunt o modalitate simplă și gustoasă de a profita de cojile de pepene verde, adăugând o notă crocantă amestecului clasic de fructe și gheață al băuturilor de varăTrebuie sa taiem marunt cojile sau sa le punem intregi in blender si sa le mixam cateva secunde. Acestea conferă cremei o nuanță verde plăcută, împreună cu aportul lor de fibre și compuși sănătoși.

Pentru a aprecia cel mai bine prospețimea și aroma acestui ingredient din smoothie, introducem cojile după amestecarea celorlalte ingrediente. In acest fel se vor inmuia usor in contact cu lichidele, pierzandu-si consistenta fibroasa. Adăugăm apoi puțină pulpă roșie de pepene verde pentru a armoniza mai bine notele citrice și dulci ale fructelor. În cele din urmă, pentru a face totul și mai gustos, combinăm coaja de lămâie și o linguriță de miere pentru a oferi băuturii cremoasă și energie, fără a o îngreuna prea mult.

În acest mod simplu, smoothie-ul clasic de vară poate fi transformat într-un cocktail bogat în vitamine, valorificând la maximum proprietățile cojilor.

3. Murături din coajă de pepene verde

muraturi din coaja de pepene verde

Conservarea lenta in otet transforma cojile de pepene verde intr-un condiment delicios, datorita actiunii sale dezinfectante si aromei picante si aromate pe care i-o dau condimentele. Putem marina fâșiile de coajă direct în saramură: acest lucru permite ca aroma oțetului și condimentelor să se înmoaie mai bine, fără a modifica excesiv textura cojilor.

Putem adăuga condimente precum pudra de ardei iute sau bucăți întregi în borcanul nostru de murături, pentru a da picant sosului nostru, împreună cu ierburi aromatice precum cimbrurozmarin sau oregano care vor adăuga aromă și culoare marinadei.

Evitați să folosiți oțet alb în saramură, deoarece poate învinge aroma delicată de pepene verde a cojilor. Cel mai bine este să echilibrați cu un oțet de cidru de mere mai dulce și mai puțin agresiv, poate îmbogățit cu bucăți de mere.

Odată ce am obținut murăturile noastre din coajă de pepene verde, le vom putea savura în decurs de 1-2 luni ca și condiment pentru salate, garnituri de legume sau bruschete, sau ca o gustare delicioasă de oferit oaspeților. Aroma de citrice și picant va uimi pe toată lumea!

4. Dressing pentru salată sau paste

Coji de pepene verde, atunci când sunt tratate corespunzător, pot deveni un sos gustos și neobișnuit pentru salate, paste sau o garnitură crocantă și gustoasă. Pulpa lor albă, dacă este razuită fin sau tăiată în fâșii subțiri, adaugă o notă dulce-acrișoară salatelor de vară, îmbogățind cu aromele sale proaspete. Il putem imbraca cu un simplu strop de ulei si otet sau cu o emulsie pe baza de mustar si suc de lamaie, pentru a-i spori natura vegetala.

O altă modalitate de a profita de partea albă a cojii de pepene verde ca condiment este să o călești într-o tigaie cu legume: morcovii, broccoli, dovleceii vă permit să diminuați consistența fibroasă și să creați un fel de mâncare unic și gustos. De asemenea, combinate cu o bază de orez sau paste, cojile îmbogățesc preparatul.

Pentru o utilizare mai delicioasă, putem încerca în sfârșit să le prăjim. După ce le-ai tăiat felii subțiri și le-ai trecut prin făină, câteva minute în ulei de arahide vor fi suficiente pentru a obține chipsuri crocante și aurii, de savurat ca o gustare.

5. Gazpacho cu coaja de pepene verde

gazpacho cu coaja de pepene verde

Gazpacho este smoothie – ul tipic spaniol proaspăt și aromat pe bază de roșii, dar cojile de pepene verde pot adăuga note de citrice la rețeta tradițională. Când amestecăm împreună ceapa roșie, usturoiul, roșiile coapte, oțetul, uleiul și sarea pentru a ne face gazpacho, putem adăuga cuburi de coajă curată de pepene verde. Acestea își vor elibera aroma dulce-acrișoară și delicată, armonizându-se perfect cu celelalte arome de vară prezente.

Consistența cojilor va ajuta apoi să confere smoothie-ului un efect plăcut cremos și catifelat, fără a fi nevoie să adăugați pâine veche în exces. O doza moderata de coji va fi suficienta pentru a obtine acest rezultat fara a altera prea mult aroma clasica a gazpacho-ului.

O stropire de piper negru măcinat chiar înainte de servire pentru a spori și mai mult aportul cojilor și atât. Piperul servește pentru a da o notă picantă pentru a echilibra dulceața pielii.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile