4 sfaturi pentru a-ți face plantele să înflorească pe tot parcursul anului și pentru a le împiedica să putrezească


Ți s-a întâmplat cel puțin o dată în viață să cumperi o plantă frumoasă, să o aduci acasă și să vezi cum se slăbește neputincios și căde toate florile. Cu siguranță te-ai întrebat de ce se întâmplă acest lucru și ce să faci pentru a-l evita.

Plantele pe care le cumpărăm din pepiniere sau supermarketuri suferă o schimbare semnificativă de temperatură odată ce sunt aduse acasă. Modificările expunerii la lumină, nutrienții pe care îi primesc, nivelul de temperatură și umiditate pot stresa plantele până la punctul de a împiedica înflorirea.

Mai jos enumerăm  4 sfaturi eficiente pentru a face plantele să înflorească pe tot parcursul anului  , făcându-le mai sănătoase, mai puternice și mai frumoase la vedere.

Primul sfat: pliculete de ceai

Dacă sunteți un băutor obișnuit de ceai, nu aruncați niciodată pliculețele uzate. Sunt aliați excelenți pentru fertilizarea solului plantelor noastre, în special al trandafirilor.

Nu uitați să îndepărtați florile care sunt deja uscate, astfel încât să poată face loc noilor flori și să le continue procesul.

Al doilea sfat: scorțișoară

Luați două batoane de scorțișoară, apoi pregătiți un ceai de plante fierbind-le câteva minute în apă. Se lasa sa se raceasca apoi se pulverizeaza direct pe podea.

Alternativ, turnați pudră de scorțișoară direct pe solul din jurul tulpinii plantei. Scorțișoara conține nutrienți esențiali pentru plantă. Aplicați-l cel puțin o dată pe săptămână.

Al treilea sfat: cojile de banană și cojile de ouă

Ambele sunt ingrediente bogate în nutrienți pentru plante și foarte valoroase în grădină. Se amestecă cojile de banană cu cojile de ouă spălate, se adaugă puțin zaț de cafea și se amestecă totul.

Se toarnă soluția direct pe sol, ca și cum ar fi compost.

Al patrulea sfat: cuișoare

Nutrientii prezenti in sol sunt esentiali pentru buna crestere si inflorire a plantei. Cuișoarele sunt foarte bogate în fier și pot fi de mare ajutor în grădină.

Puneți cel puțin 3 sau 4 cuișoare în solul plantei. Ei eliberează fier în sol atunci când udați planta, făcând-o mai sănătoasă și mai puternică.


4 1 Voteaza
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile