2 sfaturi pentru îndepărtarea petelor de înălbitor de pe haine


Cel puțin o dată când îți faci curățenie în casă sau îți speli rufele albe, ai vărsat din greșeală niște  înălbitor pe hainele  pe   care le porți sau pe cele pe care trebuie să le speli. Înălbitorul decolorează hainele colorate, creând  pete albe urâte, care sunt  greu de îndepărtat.

Înainte de a vă arunca hainele care au  pete de înălbitor  , încercați una dintre următoarele două metode pentru a le recupera fără a fi nevoie să le vopsiți.

Pentru  primul truc,  veți avea nevoie de două părți egale de oțet alb și alcool și o cârpă de culoare deschisă.

Se amestecă două părți egale de oțet alb și alcool într-o găleată și se scufundă cârpa în soluție. Aplicați cârpa pe pată și apăsați-o ușor. Este important să nu frecați cârpa pentru a evita răspândirea petelor.

Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala haina in apa rece.

Pentru al  doilea truc,  ai nevoie de o lingură de tiosulfat de sodiu și 250 ml de apă, pentru a se amesteca bine.

Înmuiați cârpa în soluție, apoi aplicați-o pe pată până când este complet acoperită. Lasă să acționeze 5 minute, apoi clătește haina cu apă rece.

Nu uitați să purtați întotdeauna mănuși și să fiți foarte atenți. Încercați să utilizați una dintre următoarele două metode pentru a  îndepărta petele de înălbitor de pe haine  și pentru a evita să fie nevoie să le aruncați.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile