Connect with us

Sfaturi practice

15 plante pe care trebuie să le ai în casă. Alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate

Publicat

pe

Specialistii in feng shui si terapeutii spun ca starile noastre sunt dictate de plantele si animalele pe care le avem in jurul nostru. În timp ce unele plante sunt adevarati vampiri energetici care ne adancesc depresiile, altele ne ajuta sa ne revenim in perioadele de traume psihice si fizice și ne dau o stare generala de bine.

Landia.ro vă prezintă azi 15 plante populare care alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate:
1. Pachira Aquatica, arbustul prosperității
Se numeste Pachira Aquatica, supranumit arbustul banilor, deci planta prosperitatii. Are in spate cateva legende, una dintre ele avand legatura cu povestea lui Jack si a vrejului de fasole.

Se spune ca cine il are in casa sau in curte nu o sa mai aiba niciodata probleme cu banii. Cum legendele evolueaza, iar atunci cand este vorba de bani, imaginatia omului este fara limite, Pachira Aquatica a ajuns sa fie considerat arborele cu bani, scrie casa-gradina.ro.

2. Begoniile ridică vibrația
Specialistii spun că begoniile sunt niste flori extraordinare de tinut in casa. Begonia este un donor absolut de energie si ridica vibratia in casa.
Este recomandata in casele in care oamenii au tendinta sa se certe mai mult sau nu au rabdare. Este planta care se zice ca iti da rabdare.

3. Mușcata te scapă de durerile de cap
Muscata este o alta planta benefica de vedere energetic . Specialistii spun că daca stam 10-15 minute langa o muscata cu flori rosii sau albe ne va lua toata oboseala si nu ne va mai durea capul.

4. Cactusul absoarbe undele electromagnetice
Absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea, se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice.
Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei, potrivit doctorionline.ro.

5. Bonsai pentru materialiști
Arborii Bonsai sunt arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse de om, in ghivece speciale.
Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala.

6. Violetele ne echilibreze stările emoționale
Nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa la mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc.
Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele.

7. Lavanda
Despre lavandă se spune că are multe proprietăţi miraculoase, iar relaxarea este una dintre proprietățile ei cele mai cunoscute.
Lavanda activează energia de stabilitate în viață, elimină nu numai toxinele din casă, dar ajută şi la combaterea durerilor de cap, insomnie, depresie, precum şi a altor boli.

8. Tandafirul
Simbolul iubirii din întreaga lume, trandafirul emana energia pentru vindecare și iubire. În mitologie, Afrodita a adus un trandafir pentru fiul ei Eros. De aceea se spune că este o plantă sacră, care elimină toxinele şi alungă energia negativă, în timp ce aduce multă dragoste în inimă şi pasiune pentru viaţă.

9. Feriga reține poluarea
O altă planta cu efect maxim în Feng Shui este feriga. Indiferent de specia din care face parte, aceasta nu ar trebui să lipsească dintr-o încăpere, mai ales că are proprietatea de a reţine poluarea.
Feriga se simte foarte bine in cosuri suspendate, unde sunt foarte decorative. In plus face parte din categoria plantelor benefice care ionizeaza si curata aerul din casa.

10. Busuiocul atrage dragostea
Deşi a ajuns să fie folosit mai ales în bucătărie, plantă este cunoscută în popor şi pentru proprietăţile sale magice, mai ales aceea de a atrage dragostea.

Așadar, va avea o dublă întrebuințare!

11. Rozmarinul ajută la alungarea depresiei
O altă plantă cu triplă întrebuințare. Îți va decora bucătăria, îți va da un gust desăvârșit mâncărurilor și va alunga depresia. Despre Rozmarin se spune nu doar că ajută la alungarea depresiei, ci aduce pace interioară şi alungă energiile negative.

12. Salvia
Salvia este o alt plantă-mirodenie cu proprietăți miraculoase. Are calități de curățare incredibile, promovează un sentiment de pozitivitate în casa și curăţă orice bacterie.

13. Aloe Vera te ține departe de accidente
Aloe Vera este o planta-minune, care are numeroase proprietăţi farmaceutice. Însă se spune că un ghiveci cu aloe îţi fereşte casa de influenţele negative exterioare şi previne accidentele casnice.

14. Iedera purifică aerul
Este una dintre cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului. Poate elimina toxinele nocive din orice spațiu. Se spune despre iederă că este aducătoare de noroc și sănătate.

15. Ficusul

Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştiu însă că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida „ascunsă” în tapet, mobilă sau zugrăveală.
Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.

Apasă ca să comentezi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sfaturi practice

Cum se face o afumatoare in mod corect. Afumarea la rece

Publicat

pe

Scris de

Afumarea se practică de mii de ani și reprezintă o formă de conservare a cărnii și peștelui. În acest articol o să prezentăm modul în care puteți construi o afumătoare în mod corect, pentru afumarea la rece.

Ce înseamnă afumare la rece?
Înseamnă că fumul care vă ajunge la carne, va avea o temperatura care să nu depășească 24 de grade Celsius. Unii experți din domeniu spun că afumarea la rece poate fi făcută și ar fi de preferat, să fie făcută cu fum la temperatura de 10-15 grade Celsius. În orice caz, se recomandă că fumul să nu aibă o temperatura la ieșire de mai mult de 24 grade.

Care este diferență dintre afumarea la cald și afumarea la rece?
Metoda afumării la rece reprezintă o conservare mai bună a cărnii, pe o perioadă mai lungă de timp, în timp ce afumarea la cald nu permite conservarea pe o perioadă foate lungă de timp, deoarece carnea este tratată termic. O carne gătita termic asemeni că pe grătar doar că se face cu fum, nu se păstrează mult timp chiar dacă e ținută în frigider.

Afumarea la rece se face în cabine din cărămidă, blocuri de beton, scânduri. Principalul factor care trebuie luat în seamă indiferent de materialul ales pentru construirea afumătorii, este: focarul unde ard lemnele trebuie să fie situat la o distanță de minimum 2 metri față de camera de afumare.

Este necesară distanța de 2 metri între locul focului și camera de afumare pentru ca fumul să ajungă rece. De asemenea, pentru o răcire mai eficientă, conducta coșului de fum trebuie să treacă pe sub pământ unde primește o porție suplimentară de rece din sol.

Procesul de afumare la rece este foarte lung și durează de la câteva zile la câteva săptămâni, dar timpul petrecut merită cu siguranță, produsele fiind foarte gustoase după finalizarea întregului proces.

Metoda de construire a unei afumători
În cazul de fata, am ales materiale precum: cărămidă, scandură, ciment, țeavă de coș, grătar pentru așezarea cărnii.

Daca doriți să construiți o afumătoare precum cea din imaginile noastre, mai aveți nevoie de câteva unelte precum: lopată, mistrie, ciocan, fierăstrău.

Schema prin care să înțelegeți modul de funcționare a unei afumătoare cu fum rece

În schema de mai sus puteți observa distanța dintre locul focarului și camera de afumare, care este situată la o distanță de 2 metri.

Construire afumatoare pas cu pas
1. Se toarnă o placă de beton de 1.5 pe 1.5 metri sau în funcție de cât de mare se dorește a fi afumătoarea. În mijlocul plăcii se face o gaura rotundă sau pătrată, deservind că loc pe unde va pătrunde fumul în interior. Se montează țeavă pe sub pământ, la circa 20cm adâncime, cu lungimea de 2 metri.

Acest pas se face doar daca doriți să aveți o afumătoare pentru mai mulți ani. Daca doriți să faceți o afumătoare temporar, pentru un singur sezon, recomand să faceți una simpla fară placă de beton.

2. Montarea cărămizilor de tip bolțari

Înălțimea camerei de afumare poate avea între 1.5 metri și 2 metri, în funcție de cât de mare doriți să fie spațiul din interior.

Acoperișul

Acoperișul trebuie să fie din lemn, care la rândul sau poate fi acoperit cu tablă sau țiglă. Aveți în vedere să lașați un spațiu de ieșire a fumului, așa încât, prin partea din față sau din spate să poată ieși fumul din camera de afumare.

3. Focarul

După cum am spus mai sus, focarul trebuie să fie amplasat la 2 metri de camera de afumare și conectate printr-o țeavă fie trecuta prin pământ, fie pe la suprafață.

Camera de afumare

In acest moment avand o camera de afumare destul de incapatoare, pot fi puse rafturi de tip grătar.

Afumarea la rece cu o afumatoare simpla sezoniera
Cum mulți dintre dvs. nu doriți să construiți o afumătoare pe care să o păstrați mai mulți ani, vom discuta în acest articol și despre afumătoarele ad-hoc, făcute doar pentru doar o singură afumare înaintea sărbătorilor de iarnă. În cazul acesta vom vorbi despre materiale mai puțin costisitoare.

Aveți nevoie de: un butoi de metal de 200-300 litri, câteva placi de tiglă sau un coș de fum, o bucată de panza de cânepă (iută)

Foto: T. Neacşu

Principiul este același, butoiul îi va fi îndepărtat fundul. Se va face un canal de la butoi la camera de ardere, de 1.5-2m, iar deasupra se vor așeza bucăți de tiglă sau pietre.

La ce tipuri de carne se face afumarea

  • Afumarea la rece se face pentru: șuncă, jambon, cârnați cruzi, coaste, oase de porc, rasoale, salam crud sau uscat, mușchi.
  • Afumarea la cald se face pentru: cârnați fierți, pește și alte mezeluri. În cazul afumării la cald, după afumare se face o fierbere pentru a se pătrunde mai bine.

Cât timp se face afumarea la rece?

  • Pentru cârnați se face o afumare la rece de maximum jumătate de zi
  • Pentru salamuri se face o afumare de 1 zi
  • Pentru bucăți de carne mai mari, se face o afumare de 1-2 pentru fiecare kilogram de carne. Se va face și pauza, o zi fum rece, o zi de pauză, o zi fum rece, iar pauză. Este recomandată această pauză pentru a pătrunde fumul în profunzime.

Cum se face afumarea la rece?
Este de preferat a se face cu rumeguș, fară flacăra, fumul să iasă ușor către camera de afumare. În general se folosește rumeguș uscat în combinație cu rumeguș umed. Atenție, rumegușul umed nu înseamnă că vă fi ud, ci doar se vă umezi înainte cu puțină apă. Este important să nu apară flacăra pentru că temperatura vă creste și vă degaja căldură către camera de afumare. Adesea se pune un cărbune dedesubt și se acoperă cu rumeguș. Interesul nostru este că focul să mocnească și să scoată numai fum.

Cum se face afumarea la cald?
Afumarea la cald se face cu lemne. Se face focul în mod obișnuit și atunci când flacăra scade și nu mai are aceasi putere, se pun preparatele în afumătoare. Se întreține o flacăra mică în tot acest timp.

Temperatura de afumare la cald este situată undeva intre 60 și 75 grade. În afumarea la cald, carnații și peștii pot fi scoși după 1-2 ore. În cazul mușchiului sau a kaizerului, pot fi scoase după 4 ore. Afumarea la cald nu reprezintă o metodă de conservare prea lungă, ci mai degrabă are loc o gătire parțială a preparatelor. Se recomandă fierberea preparatelor după ce au fost afumate la cald.

Ce tip de lemne se folosește la afumare?
După cum am mai spus, în cazul afumării la rece se folosește rumegușul, iar în cazul afumării la cald se folosesc lemnele, de preferat de esență tare: fag, stejar, sau lemne de pomi fructiferi: cireș, prun, măr (fară nuc). De asemenea, nu se folosesc: brad, pin sau alte rășinoase, pot da un gust amar preparatelor.

Citeşte continuarea

Trending

This is a test for Pinterest