15 plante pe care trebuie să le ai în casă. Alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate


Specialistii in feng shui si terapeutii spun ca starile noastre sunt dictate de plantele si animalele pe care le avem in jurul nostru. În timp ce unele plante sunt adevarati vampiri energetici care ne adancesc depresiile, altele ne ajuta sa ne revenim in perioadele de traume psihice si fizice și ne dau o stare generala de bine.

Landia.ro vă prezintă azi 15 plante populare care alungă energiile negative, aduc prosperitate și sănătate:
1. Pachira Aquatica, arbustul prosperității
Se numeste Pachira Aquatica, supranumit arbustul banilor, deci planta prosperitatii. Are in spate cateva legende, una dintre ele avand legatura cu povestea lui Jack si a vrejului de fasole.

Se spune ca cine il are in casa sau in curte nu o sa mai aiba niciodata probleme cu banii. Cum legendele evolueaza, iar atunci cand este vorba de bani, imaginatia omului este fara limite, Pachira Aquatica a ajuns sa fie considerat arborele cu bani, scrie casa-gradina.ro.

2. Begoniile ridică vibrația
Specialistii spun că begoniile sunt niste flori extraordinare de tinut in casa. Begonia este un donor absolut de energie si ridica vibratia in casa.
Este recomandata in casele in care oamenii au tendinta sa se certe mai mult sau nu au rabdare. Este planta care se zice ca iti da rabdare.

3. Mușcata te scapă de durerile de cap
Muscata este o alta planta benefica de vedere energetic . Specialistii spun că daca stam 10-15 minute langa o muscata cu flori rosii sau albe ne va lua toata oboseala si nu ne va mai durea capul.

4. Cactusul absoarbe undele electromagnetice
Absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. De aceea, se recomandă să-l pui lângă televizor, fiindcă absoarbe undele electromagnetice.
Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei, potrivit doctorionline.ro.

5. Bonsai pentru materialiști
Arborii Bonsai sunt arbusti miniaturali, crescuti fortat in conditii impuse de om, in ghivece speciale.
Un bonsai este benefic in casele dominate de spiritul materialismului, pentru ca el are capacitatea de a abate gandurile de la lumea materiala spre lumea spirituala.

6. Violetele ne echilibreze stările emoționale
Nu suporta in casa energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suporta nici atitudinea prea familiara fata de ele, deci nu are rost sa la mangaiati frunzele catifelate pentru ca se supara si se imbolnavesc.
Violetele pot sa ne echilibreze starile emotionale, in schimb se intristeaza ele.

7. Lavanda
Despre lavandă se spune că are multe proprietăţi miraculoase, iar relaxarea este una dintre proprietățile ei cele mai cunoscute.
Lavanda activează energia de stabilitate în viață, elimină nu numai toxinele din casă, dar ajută şi la combaterea durerilor de cap, insomnie, depresie, precum şi a altor boli.

8. Tandafirul
Simbolul iubirii din întreaga lume, trandafirul emana energia pentru vindecare și iubire. În mitologie, Afrodita a adus un trandafir pentru fiul ei Eros. De aceea se spune că este o plantă sacră, care elimină toxinele şi alungă energia negativă, în timp ce aduce multă dragoste în inimă şi pasiune pentru viaţă.

9. Feriga reține poluarea
O altă planta cu efect maxim în Feng Shui este feriga. Indiferent de specia din care face parte, aceasta nu ar trebui să lipsească dintr-o încăpere, mai ales că are proprietatea de a reţine poluarea.
Feriga se simte foarte bine in cosuri suspendate, unde sunt foarte decorative. In plus face parte din categoria plantelor benefice care ionizeaza si curata aerul din casa.

10. Busuiocul atrage dragostea
Deşi a ajuns să fie folosit mai ales în bucătărie, plantă este cunoscută în popor şi pentru proprietăţile sale magice, mai ales aceea de a atrage dragostea.

Așadar, va avea o dublă întrebuințare!

11. Rozmarinul ajută la alungarea depresiei
O altă plantă cu triplă întrebuințare. Îți va decora bucătăria, îți va da un gust desăvârșit mâncărurilor și va alunga depresia. Despre Rozmarin se spune nu doar că ajută la alungarea depresiei, ci aduce pace interioară şi alungă energiile negative.

12. Salvia
Salvia este o alt plantă-mirodenie cu proprietăți miraculoase. Are calități de curățare incredibile, promovează un sentiment de pozitivitate în casa și curăţă orice bacterie.

13. Aloe Vera te ține departe de accidente
Aloe Vera este o planta-minune, care are numeroase proprietăţi farmaceutice. Însă se spune că un ghiveci cu aloe îţi fereşte casa de influenţele negative exterioare şi previne accidentele casnice.

14. Iedera purifică aerul
Este una dintre cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului. Poate elimina toxinele nocive din orice spațiu. Se spune despre iederă că este aducătoare de noroc și sănătate.

15. Ficusul

Deşi este cunoscut faptul că plantele purifică aerul, puţini dintre noi ştiu însă că ficusul are proprietatea de a elimina formaldehida „ascunsă” în tapet, mobilă sau zugrăveală.
Ficusul este cea mai buna alegere pentru locurile în care există mochetă, pentru că absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat pentru a o lipi.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile