curatare cu coca cola

15 lucruri pe care le poți curăța cu coca-cola


De la vasul de toaletă până la petele de pe haine

Luați niște cola pentru acasă! Chiar dacă nu sunteți un fan al băuturii, această cola poate fi folosită și ca agent de curățare. Aciditatea ridicată a colei o face perfectă pentru curățarea obiectelor de zi cu zi. Am făcut o listă.

1.   Pete de ulei

Mașina sau motorul dvs. are scurgeri? Acest lucru poate duce la pete urâte pe alee sau garaj. Nu va trebui să frecați tare dacă scăpați puțină cola pe pată. Lasă-l să stea câteva ore și șterge uleiul cu ușurință!

2. Urme de stilou

Indiferent dacă ai dezlipit hârtia în timp ce scriai sau dacă copiii au desenat din nou pe covor, știm cu toții acele urme de pix enervante. Din fericire, cola poate ajuta și aici. Pune niște sifon pe pată și freacă. Apoi folosește puțină apă cu săpun pe pată și aceasta va dispărea ca zăpada moale la soare.

3.   Curățarea băii

O recomandare veche, dar valoroasă: toarnă o jumătate de sticlă de cola în toaletă. Lăsați-l să stea timp de o oră și apoi spălați toaleta. Scapa de orice pata cu o perie de toaleta si voilà, toaleta ta va fi frumoasa si curata.

4. Scapa de rugina

Articolele mici ruginite pot fi lăsate peste noapte într-un pahar de cola. Ștergeți-le cu o cârpă curată a doua zi și le veți vedea strălucind ca noi. Acest lucru este bine de știut și atunci când vă curățați bicicleta. Turnați niște cola pe un cadru ruginit și curățați-o cu ușurință.

5.   Tigăi arse

Ți-ai lăsat din greșeală masa pe flacără puțin prea mult? Acest lucru poate duce la tigăile murdare și arse. Este o sarcină imposibil să le curățați. Veți economisi mult timp și energie turnând o cutie de cola în tigaie. Pune tigaia din nou pe foc si lasa sa fiarba o ora. După aceea puteți spăla tigaia ca de obicei și murdăria se va desprinde mult mai ușor.

6.   Chit mucegăit

Chitul dintre faianta din baie și faianta din bucătărie își poate pierde rapid culoarea. Adesea se vede apariția unui mucegai maroniu. Ideal ar fi să scăpăm de el cât mai curând posibil, dar curățarea chitului nu este distracția noastră preferată. Devine mult mai ușor dacă freci mai întâi niște cola pe chit. Lăsați-l să stea câteva minute și apoi curățați-l cu un burete rezistent.

7.   Șuruburi și piulițe

Aveți șuruburi și piulițe ruginite în pereți? Curățați-le cu puțină cola. Clătește-le cu puțină apă și ta-da, arată ca noi.

Te interesează să știi ce alte articole poți curăța cu cola? Citiți mai multe pe pagina următoare.

8.   Parbriz auto

Insecte, pete de grăsime, murdărie: este important să păstrați parbrizul curat pentru a păstra vederea liberă. Acest lucru se poate face și cu cola. Turnați o cutie de sifon pe parbriz și clătiți-o cu un furtun de grădină sau turnați o găleată cu apă peste ea.

9.   În grădină

Cola vă poate ajuta să vă mențineți grădina sănătoasă. Cola poate ajuta la ținerea melcilor departe și la accelerarea procesului de grămadă de gunoi de grajd. Este, de asemenea, un agent excelent pentru a trata mașinile de tuns gard viu și greblele ruginite.

10. Ibricul

Depunerile de calcar din ibric trebuie curățate din când în când. Desigur, nu vrei să vezi bucăți din acele lucruri în ceaiul tău. Cola este gata să salveze ziua în această muncă de casă. Umpleți ceaunul cu cola și lăsați-l să fiarbă. Lăsați-l să stea timp de 30 de minute și apoi clătiți-l. La revedere, calcar!

11. Pete pe haine

Nu este nimic mai rău decât să-ți murdești hainele preferate. Sânge, grăsime, vin, nu e niciodată distractiv. Dacă aveți o pată vizibilă pe haine, adăugați o cutie de cola în mașina de spălat. Nu uitați să folosiți praful sau pudra de spălat obișnuită. Pune-l într-un mediu normal. Există șanse mari să nu vezi nimic odată ce faci.

12.   Îndepărtarea vopselei

Hopa, ai vărsat vopseaua? Înmuiați o cârpă de spălat în cola și apoi puneți-o peste pata de vopsea. Lăsați prosopul pe o vreme, astfel încât cola să își poată face magia. Apoi puteți îndepărta pata mult mai ușor cu apă și săpun.

13. Piscina

Deși acest lucru nu intră în categoria articolelor de zi cu zi… dacă ești mândru proprietar al unei piscine, acest sfat este pentru tine. Turnați doi litri de cola în piscină și veți vedea că rugina și alte pete vor dispărea. Este timpul pentru o baie răcoritoare!

14.  Curăţaţi bornele bateriei

Nu doar geamurile mașinii, puteți curăța și bornele bateriei mașinii cu niște cola. Turnați niște cola pe cleme și veți vedea imediat diferența.

15. Crom

Cola este o modalitate perfectă de a curăța cromul. Înmoaie o cârpă de curățat în cola și folosește-o pentru a curăța articole cromate, cum ar fi piese de mașină, cârlige pentru haine, scurgeri de duș, piese pentru biciclete și corpuri de iluminat.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile