12 plante uimitoare rezistente la secetă de care aveți nevoie pentru grădina


Pe măsură ce vremea se încălzește, este timpul să începeți să vă planificați grădina. Primul pas în orice spațiu în aer liber de succes este plantarea unor plante rezistente la secetă! Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, această postare pe blog are 12 dintre cele mai bune plante pentru o grădină tolerantă la secetă.

Înainte de a începe, vă rugăm să rețineți că unele dintre aceste plante sunt otrăvitoare pentru copii și animale. Pentru orice plantă care vă interesează, asigurați-vă că verificați dacă este toxică pentru gospodăria dvs. înainte de plantare.

Salvie

Cunoscută în mod obișnuit ca „planta femeii înțelepte”, salvia a fost folosită de secole pentru a oferi un sentiment de înțelepciune și putere. De asemenea, este numită uneori „iarba amintirii”. Romanii l-au folosit în apa de baie pentru că credeau că proprietățile sale medicinale îmbunătățesc memoria.

Salvie în climatul secetei: Salvia prosperă în climele mai calde și mai uscate. Este o plantă perenă lemnoasă care poate crește până la două metri înălțime, dar are frunziș rar și flori mici.

Salvia are nevoie de soare din plin în orice moment, deci este cel mai bine sa o plantati cu alte plante sau lângă o zonă a grădinii care primește lumina directă a soarelui pentru cea mai mare parte a zilei. Plantele de salvie pot fi plantate din butași de tulpină sau rădăcină.

Floarea de perete

Floarea de perete este un gen de plante din familia margaretelor. Fiecare floare este de fapt un ciorchine sau „cap” de mai multe flori și fiecare cap poate avea până la aproximativ 30 cm în diametru. Culoarea lor variază de la culori violet, roz, roșu și alb. Numele plantei derivă din tendința lor de a crește în ziduri tencuite și stânci.

În climatul uscat, acestea sunt o alegere bună, deoarece planta este capabilă să conserve apa închizând frunzele atunci când nu este în lumina directă a soarelui sau sub vânt puternic.

Portulaca

Micile flori din Portulaca sunt fericite să crească în sol uscat și cald și se bucură de un loc însorit. Sunt, de asemenea, una dintre cele mai ușoare plante de cultivat, așa că fac o alegere excelentă și pentru începători! Veți descoperi că nici aceste plante tolerante la secetă nu necesită multă apă sau îngrășământ.

Rețineți că nu sunt rezistente la frig, așa că va trebui să vă gândiți unde și când le plantați. Asigurați-vă că solul este bine drenat înainte de plantarea acestor plante tolerante la secetă, deoarece acestea vor putrezi dacă rădăcinile lor se udă prea mult!

Suculent (Planta suculenta)

Suculentele sunt printre cele mai populare plante pentru climatul uscat. Sunt foarte îngrijite, au nevoie de foarte puțină apă și există o varietate uimitoare de culori și forme.

Salvie ruseasca

Salvia rusească este un must-have pentru orice peisaj tolerant la secetă, dar se întâmplă, de asemenea, să fie una dintre cele mai ușoare plante pe care le puteți crește. Este rezistenta, ușor de cultivat și adaptabila din punct de vedere al condițiilor solului, deoarece preferă solurile bine drenate, cu o bună circulație a aerului. Salvia ruseasca are o aromă intensă, pe care mulți o consideră un plus.

Este foarte toleranta la secetă și va supraviețui cu puțină apa, astfel încât poate fi cultivata chiar și în zone predispuse la terenuri uscate sau secetoase.

Verbena

O opțiune bună pentru climatul uscat este verbena, care are o varietate de culori înflorite. Plantați-o în pământ sau în containere care sunt largi și suficient de puțin adânci pentru a se potrivi sistemului său radicular. Se uda doar atunci când este necesar, dar nu excesiv, deoarece acest lucru va provoca mucegai – asigurați-vă că udați numai până când există doar o peliculă ușoară deasupra suprafeței solului.

Pătură de flori „Gaillardia”

Floarea de pătură este un arbust mic dur, care se descurcă bine în climatul uscat. Este originar din sud-vestul Statelor Unite și Mexic, dar prosperă și la altitudini mari de până la 3.000 de metri. Această plantă rezistentă la secetă poate crește într-un copac mic care atinge înălțimile de 6 metri, de unde și porecla, „copac margaretă”.

Această plantă preferă soarele din plin și solul bine drenat, dar va crește și în zone mai umbrite. Nu iubeste umiditatea, deci asigurați-vă că zona pe care o plantați este pe un teren mai înalt decât alte plante din jurul său.

Oleandru

Planta de oleandru este un tufiș dur, tolerant la secetă, care poate acționa și ca ornament. Oleandrii sunt originari din regiunile subtropicale din Africa și Asia, dar au fost cultivate și în zone temperate de secole, deoarece înfloresc tot timpul anului.

Acest arbust are nevoie de soare plin pentru a prospera și este capabil să reziste vremii calde și uscate. De asemenea, poate crește într-o varietate de tipuri de sol și are nevoie de puțină întreținere odată plantat. Oleandrii sunt plante rezistente care nu au probleme de insecte sau boli.

Agavă

Agava este una dintre cele mai populare și frumoase plante pentru climatul uscat. Sunt plante perfecte dacă doriți să adăugați ceva culoare, verdeață, textură sau un punct focal care va dura tot sezonul, deoarece poate crește de la șase centimetri înălțime pana la 2 metri.

Lavanda

Plantați lavanda într-un loc cu soare sau umbra parțială. Lavanda crește bine ca o acoperire a solului, astfel încât tăierea se face de obicei prin tunderea unor tulpini și frunze din jurul ei. Planta își va lăsa florile devreme, care pot fi culese pentru a fi folosite în stare proaspătă, transformate în bomboane sau îmbibate în apă clocotită pentru a prepara un ceai.

Cactusul

Cactusul este unul dintre cele mai populare tipuri de plante cultivate de grădinarii casnici. Aceste plante sunt foarte tolerante la secetă, ceea ce le face o alegere bună dacă încercați să conservați apa sau dacă aveți nevoie de programe scăzute de udare în perioadele uscate.

Rose Campion

Rose Campion este o plantă perenă care are flori roz sau albe. Frunzele sale sunt verzi și îi place să crească în zonele însorite, cu sol uscat.


4.8 4 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
MINCIU
MINCIU
1 an in urma

MULTUMIM FRUMOS!