Connect with us

Ghid Practic Gradina

12 plante uimitoare rezistente la secetă de care aveți nevoie pentru grădina

Publicat

pe

Pe măsură ce vremea se încălzește, este timpul să începeți să vă planificați grădina. Primul pas în orice spațiu în aer liber de succes este plantarea unor plante rezistente la secetă! Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, această postare pe blog are 12 dintre cele mai bune plante pentru o grădină tolerantă la secetă.

Înainte de a începe, vă rugăm să rețineți că unele dintre aceste plante sunt otrăvitoare pentru copii și animale. Pentru orice plantă care vă interesează, asigurați-vă că verificați dacă este toxică pentru gospodăria dvs. înainte de plantare.

Salvie

Cunoscută în mod obișnuit ca „planta femeii înțelepte”, salvia a fost folosită de secole pentru a oferi un sentiment de înțelepciune și putere. De asemenea, este numită uneori „iarba amintirii”. Romanii l-au folosit în apa de baie pentru că credeau că proprietățile sale medicinale îmbunătățesc memoria.

Salvie în climatul secetei: Salvia prosperă în climele mai calde și mai uscate. Este o plantă perenă lemnoasă care poate crește până la două metri înălțime, dar are frunziș rar și flori mici.

Salvia are nevoie de soare din plin în orice moment, deci este cel mai bine sa o plantati cu alte plante sau lângă o zonă a grădinii care primește lumina directă a soarelui pentru cea mai mare parte a zilei. Plantele de salvie pot fi plantate din butași de tulpină sau rădăcină.

Floarea de perete

Floarea de perete este un gen de plante din familia margaretelor. Fiecare floare este de fapt un ciorchine sau „cap” de mai multe flori și fiecare cap poate avea până la aproximativ 30 cm în diametru. Culoarea lor variază de la culori violet, roz, roșu și alb. Numele plantei derivă din tendința lor de a crește în ziduri tencuite și stânci.

În climatul uscat, acestea sunt o alegere bună, deoarece planta este capabilă să conserve apa închizând frunzele atunci când nu este în lumina directă a soarelui sau sub vânt puternic.

Portulaca

Micile flori din Portulaca sunt fericite să crească în sol uscat și cald și se bucură de un loc însorit. Sunt, de asemenea, una dintre cele mai ușoare plante de cultivat, așa că fac o alegere excelentă și pentru începători! Veți descoperi că nici aceste plante tolerante la secetă nu necesită multă apă sau îngrășământ.

Rețineți că nu sunt rezistente la frig, așa că va trebui să vă gândiți unde și când le plantați. Asigurați-vă că solul este bine drenat înainte de plantarea acestor plante tolerante la secetă, deoarece acestea vor putrezi dacă rădăcinile lor se udă prea mult!

Suculent (Planta suculenta)

Suculentele sunt printre cele mai populare plante pentru climatul uscat. Sunt foarte îngrijite, au nevoie de foarte puțină apă și există o varietate uimitoare de culori și forme.

Salvie ruseasca

Salvia rusească este un must-have pentru orice peisaj tolerant la secetă, dar se întâmplă, de asemenea, să fie una dintre cele mai ușoare plante pe care le puteți crește. Este rezistenta, ușor de cultivat și adaptabila din punct de vedere al condițiilor solului, deoarece preferă solurile bine drenate, cu o bună circulație a aerului. Salvia ruseasca are o aromă intensă, pe care mulți o consideră un plus.

Este foarte toleranta la secetă și va supraviețui cu puțină apa, astfel încât poate fi cultivata chiar și în zone predispuse la terenuri uscate sau secetoase.

Verbena

O opțiune bună pentru climatul uscat este verbena, care are o varietate de culori înflorite. Plantați-o în pământ sau în containere care sunt largi și suficient de puțin adânci pentru a se potrivi sistemului său radicular. Se uda doar atunci când este necesar, dar nu excesiv, deoarece acest lucru va provoca mucegai – asigurați-vă că udați numai până când există doar o peliculă ușoară deasupra suprafeței solului.

Pătură de flori „Gaillardia”

Floarea de pătură este un arbust mic dur, care se descurcă bine în climatul uscat. Este originar din sud-vestul Statelor Unite și Mexic, dar prosperă și la altitudini mari de până la 3.000 de metri. Această plantă rezistentă la secetă poate crește într-un copac mic care atinge înălțimile de 6 metri, de unde și porecla, „copac margaretă”.

Această plantă preferă soarele din plin și solul bine drenat, dar va crește și în zone mai umbrite. Nu iubeste umiditatea, deci asigurați-vă că zona pe care o plantați este pe un teren mai înalt decât alte plante din jurul său.

Oleandru

Planta de oleandru este un tufiș dur, tolerant la secetă, care poate acționa și ca ornament. Oleandrii sunt originari din regiunile subtropicale din Africa și Asia, dar au fost cultivate și în zone temperate de secole, deoarece înfloresc tot timpul anului.

Acest arbust are nevoie de soare plin pentru a prospera și este capabil să reziste vremii calde și uscate. De asemenea, poate crește într-o varietate de tipuri de sol și are nevoie de puțină întreținere odată plantat. Oleandrii sunt plante rezistente care nu au probleme de insecte sau boli.

Agavă

Agava este una dintre cele mai populare și frumoase plante pentru climatul uscat. Sunt plante perfecte dacă doriți să adăugați ceva culoare, verdeață, textură sau un punct focal care va dura tot sezonul, deoarece poate crește de la șase centimetri înălțime pana la 2 metri.

Lavanda

Plantați lavanda într-un loc cu soare sau umbra parțială. Lavanda crește bine ca o acoperire a solului, astfel încât tăierea se face de obicei prin tunderea unor tulpini și frunze din jurul ei. Planta își va lăsa florile devreme, care pot fi culese pentru a fi folosite în stare proaspătă, transformate în bomboane sau îmbibate în apă clocotită pentru a prepara un ceai.

Cactusul

Cactusul este unul dintre cele mai populare tipuri de plante cultivate de grădinarii casnici. Aceste plante sunt foarte tolerante la secetă, ceea ce le face o alegere bună dacă încercați să conservați apa sau dacă aveți nevoie de programe scăzute de udare în perioadele uscate.

Rose Campion

Rose Campion este o plantă perenă care are flori roz sau albe. Frunzele sale sunt verzi și îi place să crească în zonele însorite, cu sol uscat.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ghid Practic Gradina

25+ decorațiuni de Crăciun fascinante pentru casa ta

Published

on

By

decoratiuni de craciun

Ce este Crăciunul fără lumini strălucitoare și afișaje superbe care împodobesc ușa de la intrare, veranda și curtea ta? Serios, De fapt, decorarea este una dintre cele mai bune părți ale sezonului și devine adesea o tradiție anuală de Crăciun cu familia. Nu sunteți sigur de unde să începeți? Avem o mulțime de idei de decorațiuni de Crăciun.

1. Cadourile sclipitoare

Pot fi facute din sarme si decorate cu beculete luminoase pe baterii.

2. Fulgi de zapada din hartie

Creați o scenă atrăgătoare cu o expoziție frumoasă de fulgi de zăpadă și stele de hârtie albă.

Pentru a face fulgi de zăpadă din hârtie, aveți nevoie doar de foarfece, hârtie (recomandăm să folosiți hârtie de greutate medie spre grea, care este mai robustă), un perforator și niște sfoară.

3. Coroana luminoasa de carnaval
coroana luminoasa de carnaval
Pentru a face o coroana luminoasa, veți avea nevoie de un cerc mare de fier. Apoi pur și simplu înfășurați-vă cercul cu un set de becuri LED pentru a-l transforma într-o minune strălucitoare. VFolosiți lumini multicolore pentru o atmosferă veselă de carnaval sau mergeți clasic cu lumini albe strălucitoare și calde.

4. Brad luminos exterior
brad luminos exterior
Puteti sa infrumusetati gradina cu un brad luminos facut din instalatii de Craciun si chiar ghirlande. Pentru a recrea acest ecran magic, începeți prin a fixa un stâlp vertical lung (lemn sau metal) în pământ. Apoi, atașați instalatii luminoase alimentate cu baterii în partea de sus a stâlpului si fixati-le in pamant cu ajutorul unor cuie indoite.

5. Coroana de Craciun suprailuminata

Infășurați o coroană simplă cu lumini albe de Crăciun. Acesta ar putea fi lăsat pentru tot sezonul sau chiar pentru întregul an, dar o puteți îmbrăca de Crăciun adăugând o panglică roșie.

6. Decorarea pomilor din curte

Cine spune că pomii de Crăciun sunt singurele soiuri de pomi care ar trebui împodobite de sărbători? Ramurile sterpe sunt fundalul perfect pentru lumini și ornamente! Ornamentele sunt un plus deosebit de distractiv la ideea tipică de lumini de Crăciun.

7. Ghirlandă ornamentală de Crăciun la usa

Această ghirlandă combină două dintre cele mai populare simboluri de Crăciun: veșnic verde și ornamente. Puteți cumpăra o ghirlandă deja împodobită cu ornamente, sau puteți face cu ușurință una singur folosind cele două articole. Atârnă-l în jurul ușii, pe balustradă, pe un gard sau oriunde s-ar potrivi o ghirlandă.

8. Coroana cu fructe de Craciun

Pentru o alternativă la o coroană tradițională de Crăciun, luați în considerare una făcută din fructe. Puteți să creati o coroana cu fructe false precum mere și pere.

9. Felinare de Craciun

Aliniați-vă trotuarul cu felinare care strălucesc puternic pe cerul nopții. Puteți folosi aceste piese de decor pe tot parcursul anului în nenumărate moduri, dar ele ies cu adevărat în evidență de Crăciun.

10. Scena de Crăciun iluminată

Creează-ți propriul tărâm al minunilor de iarnă cu decorațiuni strălucitoare de Crăciun. Acestea vin într-o mare varietate, astfel încât să puteți face o configurație religioasă cu o scenă de iesle sau să mergeți cu Moș Crăciun și renii lui.

11. Baloane luminoase de Craciun

Cu ajutorul unor plase de sarma, puteti crea niste forme precum niste bile, pe care sa asezati ulterior instalatiile de Craciun. Efectul vizual este fascinant.

12. Amenajare gradinii de Craciun

O combinatie intre Bradul luminos de Craciun si globurile luminoase.

13. Renul luminos

Ren luminos de Craciun

Renul luminos este la moda in aceasta perioada, fiind la vanzare in foarte multe magazine de bricolaj si articole pentru casa.

Alte 25 de idei de decoratiuni de Craciun

Poarta Luminoasa

Poarta Luminoasa

Copacul cu Globuri luminoase

Stele Luminoase

Folositi lumini de Crăciun peste acoperiș și pe alee

Cele mai populare trei stiluri de lumini pentru agățat pe acoperiș sunt becurile C7 și C9 (numite si becuri de exterior). Agățați luminile de Crăciun într-o singură culoare sau creați o temă veselă de sărbători folosind combinații de roșu și verde, albastru și alb sau roșu, alb și verde!

Decoratiuni pentru veranda de Craciun
Înfășurați balustradele de verandă și scara în șiruri de lumini pentru a se potrivi cu iluminatul de pe acoperiș sau decorați cu verdeață și funde asortate.

Fulgi de zapada iluminati

Fulgi de zapada iluminati

Copaci înfășurați cu lumină
Înfășurarea copacilor de exterior cu șiruri luminoase este o idee foarte populară pentru decorarea grădinii de Crăciun. Mini-luminile sunt perfecte pentru a împacheta majoritatea copacilor.

Utilizarea de proiectoare laser pentru a decora casa de Craciun

Îndreptați luminile laser spre partea din față a casei dvs. sau spre o linie de copac pentru a crea afișaje uimitoare de lumină cu o rază de până la 300 de picioare. Puteți chiar să amestecați și să potriviți culorile și să alegeți dintre iluminarea constantă sau animată pentru un design unic, pentru a se potrivi cel mai bine peisajului dvs.!

Lumini de tufisuri (plase)

Nu ești sigur ce să faci cu acele tufișuri din fața casei tale sau cu gardul? Acoperiți tufișurile și arbuștii cu lumini în formă de plasă pentru a crea rapid o iluminare uniformă! Viziteaza-ne saptamanal site-ul pentru mai multe decoratiuni de Craciun.

Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x