12 obiceiuri proaste care fac ca facturile tale de electricitate să crească vertiginos


Viața noastră de zi cu zi este punctată de micile noastre obiceiuri care sunt adesea inofensive. Cu toate acestea, luate cap la cap, unele dintre ele ne pot face să pierdem o mulțime de bani prin reducerea facturilor la apă sau gaz, dar și factura la electricitate. Din fericire, pentru că sunt inofensive, sunt și foarte ușor de schimbat odată ce le cunoașteți. Supraîncălzirea, risipa, utilizarea greșită a aparatelor etc. Verificați toate aceste mici greșeli pe care ar trebui să nu le mai faceți astăzi pentru a economisi bani!

1) Neglijând deconectarea dispozitivelor de așteptare

Prajitorul de pâine, aparat de cafea, cuptor, cuptor cu microunde, prize multiple etc. Multe dispozitive nu sunt neapărat folosite pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, chiar și în standby, pot consuma energie electrică. La fel cum se stinge lumina când părăsiți o cameră, așa că trebuie să vă gândiți să le deconectați. Pentru absențe mai mult sau mai puțin prelungite (în timpul zilei sau pe parcursul mai multor zile), nu uitați să deconectați și boxa WiFi și televizorul.

2) Lăsați încărcătorul în priză

Dacă telefonul este încărcat, este absolut necesar să deconectați încărcătorul. În rest, continuă să consume energie electrică!

3) Lăsați apa să fiarbă în aer liber

O cratiță cu capac va dura mult mai puțin timp să se încălzească și să fiarbă. Puteți lua în considerare și izolarea unei cratițe cu pâslă (neinflamabilă). Acest lucru va permite apei să fiarbă și mai repede.

4) Becuri economice

Schimbarea acestora iti permite sa optezi pentru becuri cu consum redus care iti vor oferi un iluminat de aceeasi calitate si de durata mai lunga. Dacă costul lor este mai mare, aceste costuri sunt apoi amortizate rapid datorită economiilor realizate la factura de energie electrică. Odată ce becurile au fost schimbate, ar trebui să vă amintiți să le curățați de praf cu o cârpă simplă uscată. Praful poate reduce într-adevăr luminozitatea!

5) Faceți dușuri lungi

Cu siguranță, dușul este mai economic și mai ecologic decât baia. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să stai la duș pe termen nelimitat. Cel puțin nu uitați să opriți apa când săpunați! În același mod, închideți apa în timp ce spălați vasele dacă nu clătiți vasele și nu lăsați robinetul să curgă în timp ce vă periați.

6) Oprirea încălzirii în timpul zilei poate reduce și facturile la electricitate

Oprești caloriferele când pleci la serviciu? Trebuie sa știi că caloriferele tale vor trebui să folosească de două ori mai multă energie pentru a se reporni și a se încălzi rapid pentru a ajunge la temperatura potrivită. Prin urmare, acest lucru va crește rapid factura! Este mai bine să reduceți încălzirea în loc să o opriți complet.

7) Neglijarea de a-ți ventila casa afectează și facturile de energie electrică

Aerisirea interiorului este crucială pentru a vă putea încălzi interiorul corespunzător. Aerul ambiental sănătos este într-adevăr mai ușor de încălzit decât aerul murdar! Deci, chiar și iarna, luați în considerare să o faceți.

8) Uiti să dezgheți congelatorul

Nu credeți că gerul din congelator participă la conservarea alimentelor. Nu numai că această gheață nu o optimizează, dar și face ca dispozitivul să consume și mai multă energie.

9) Lasi căldura să scape din casa ta

A izola prost interiorul si a lasa frigul sa intre prin deschideri mici este ca si cum ai arunca banii la scurgere. Nu ezitați să luați toate măsurile pentru a vă izola geamurile și să instalați un eliminator de curent în pragul ușii pentru a menține aerul cald în casa dumneavoastră. Și bineînțeles, aveți grijă de izolarea acestuia (termărire dublă sau triplă etc.).

10) Spălarea hainelor prea fierbinte în mod inutil

Cu eficiența detergenților și a aparatelor actuale, spălarea la peste 30°C nu este neapărat necesară. Dacă nu trebuie în mod expres să dezinfectați rufele la 60°C, spălați rufele la temperaturi mai mici. Luați în considerare și ciclurile economice, care sunt de obicei suficiente pentru îmbrăcămintea de zi cu zi.

11) Supraîncălziți interiorul

Poate părea logic, dar mulți oameni frigurosi ridică căldura odată ce vine iarna. Cu toate acestea, un singur grad mai puțin poate economisi până la 7% din consum. De asemenea, în loc să petreci iarna în tricou, îmbracă-ți un pulover cald și șosete bune pentru o iarnă confortabilă, dar fără a crește factura la electricitate! Aici, utilizarea unui termostat va permite un control bun în cel mai apropiat grad și în funcție de nevoile dumneavoastră.

12) Nu lasă obloanele deschise

Dacă nu sunteți acolo în timpul zilei, țineți obloanele închise cât mai mult posibil pentru a păstra căldura din interior. În caz contrar, nu uitați să le închideți odată ce ajungeți acasă pentru a vă maximiza izolația. Perdelele groase bune vor face restul.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile