10 trucuri de grădină care te vor ajuta să economisești timp și bani


Unii iubesc grădinăritul, iar alții preferă să stea departe de el cât mai mult posibil. Indiferent dacă aparțineți primei sau a doua categorii; Este întotdeauna plăcut să cunoști câteva trucuri practice de grădină care te vor ajuta sa economisesti timp și bani. Prin urmare, am enumerat cateva trucuri de grădină pentru tine. Aici sunt ei:

1. Folosiți ziarul împotriva buruienilor

Chiar și pentru cei cărora le place grădinăritul, plivitul poate fi o durere. Știați că puteți preveni creșterea buruienilor în grădina dvs. folosind ziar?

2. Folosiți ulei de mancare pe mașina de tuns iarba

Tundeți în mod regulat și iarba se lipește de lamele mașinii dvs. de tuns iarba? Puteți evita cu ușurință acest lucru prin pulverizarea lamelor mașinii de tuns iarba cu ulei. 

3. Crește-ți propriile roșii

Nu trebuie să cumpărați semințe de roșii dacă doriți să vă creșteți propriile roșii. Tot ce ai nevoie este un ghiveci, puțin pământ pentru ghivece și o roșie prea coaptă. Tăiați roșia felii și umpleți borcanul aproximativ trei sferturi cu pământ de ghiveci. Puneți feliile de roșii tăiate în borcan și apăsați ușor. Acoperiți feliile cu puțin pământ și apăsați din nou. Așezați vasul într-un loc însorit și udați solul din când în când.

felii de rosii in ghiveci

4. Folosește usturoi împotriva limacșilor

Limacșii se hrănesc cu plantele tale în mod regulat? Există o soluție naturală pe care o poți folosi pentru a alunga limacșii din grădina ta. Tot ce ai nevoie este usturoiul. Limacșilor nu le place mirosul înțepător al acestei plante. În momentul în care crustaceele vor miros usturoi, vor sta departe de căței sau bulbi de usturoi.

 • Zdrobiți doi bulbi întregi de usturoi și puneți-i într-un castron sau găleată.
 • Se fierbe 1 litru de apă și se toarnă peste bulbii de usturoi zdrobiți și se lasă să stea 20 de minute.
 • Turnați cu grijă apa într-o sticlă cu pulverizator (asigurându-vă că apa s-a răcit suficient).
 • Pulverizați plantele care au fost mâncate de melci cu apă de usturoi și veți observa că melcii încep să dispară.
limacsi

Scapa de acumularea culoarea verde de pe gard cu sapun

Acumularea de verdeață pe gard este un inestetica. Se datoreaza acumularii de alge verzi. Din fericire, nu trebuie să cumpărați produse de curățare scumpe pentru a elimina toate depunerile. De ce ai nevoie? Săpun verde, bicarbonat de sodiu și apă caldă. Această combinație funcționează excelent împotriva depunerilor de verdeață, alge și mușchi de pe gard.

Ce ai de facut?

 • Se dizolvă 50 de grame de săpun verde și 50 de grame de bicarbonat de sodiu în 5 litri de apă.
 • Aplicati din amestec pe gard și lăsați-l să stea.
 • Frecați gardul cu o perie de duritate medie. Atenție: nu folosiți o perie de oțel, ar putea deteriora lemnul.
 • Clătiți cu apă

5. Crește-ți propriul ghimbir

Ghimbirul conține diverse minerale, fibre și vitamina C. Prin urmare, acest condiment este o necesitate în bucătărie. Cultivarea ghimbirului este foarte ușoara. Fiecare mugur mic de pe o bucată de ghimbir poate crește o plantă întreagă. Cumpărați doar o bucată de ghimbir de la supermarket și plantați-o în pământ.

6. Folosește rozmarin și mentă pentru a lupta împotriva viespilor

În fiecare vară apar din nou – viespile. Aceste viespi plictisitoare pot înțepa rău și vrei să le ții cât mai mult la distanță. Deci cu siguranță nu doriți să găsiți un cuib de viespi sub acoperișul sau cadrul casei noastre. Din fericire, poți preveni cu ușurință acest lucru cu ajutorul unor rozmarin și mentă.

Ce ai de facut?

 • Luați câteva crenguțe de ierburi proaspete. Gândiți-vă la rozmarin, mentă și cimbru.
 • Legați ierburile în buchete mici.
 • Atârnă buchetul într-un loc în care vezi adesea viespi sau unde cu siguranță nu vrei viespi. De exemplu, așezați ierburi sub rafturi, magazii, echipamente de joacă sau colțuri adăpostite.
 • Mirosul puternic al acestor ierburi va descuraja viespile, ținându-le departe.

7. Folosește busuioc pentru a respinge țânțarii

La fel ca viespile, țânțarilor nu le place mirosul puternic al unor ierburi. De exemplu, știați că țânțarilor nu le place mirosul de lavandă și busuioc? Așa că, dacă vrei să scapi de țânțarii din grădina ta, este o idee bună să plantezi una dintre aceste ierburi în anumite locuri din grădina ta.

8. Pune o pliculețe de ceai utilizate în grădină

Este o muncă destul de obositoare să germinezi semințele în pământ – chiar și atunci când ai grijă de sol. Puteți ajuta procesul să se miște mai repede prin plasarea unei pliculețe de ceai în pământ lângă semințe. Frunzele de ceai au taninuri și substanțe nutritive care sunt îngrășăminte naturale pentru sol. Plicul în sine este făcut din fibre din tulpinile plantei de abaca. Ceaiul se dizolvă ușor în sol, creând un mediu de creștere mai sănătos pentru florile și plantele tale.

De asemenea, puteți folosi pliculețe de ceai pentru a preveni alți paraziți. 

9. Folosește aspirina pentru a da un impuls plantelor tale

Știați că folosirea aspirinei este un făcător de minuni atunci când vine vorba de ținerea dăunătorilor departe de plante? Dizolvați o aspirină în patru litri de apă și udați-vă plantele așa cum ați face de obicei. Apa cu aspirină asigură, de asemenea, că plantele tale primesc „un impuls de sănătate”, astfel încât să nu se îmbolnăvească repede.

10. Scapă de depunerile verzi de pe terasa ta cu oțet

Mulți oameni au încercat să folosească apă cu clor sau o mașină de spălat cu presiune pentru a scăpa de depunerile verzi de pe terasa lor. Acest lucru ar putea funcționa, dar o mașină de spălat cu presiune vă poate deteriora și gresia. Din fericire, există o altă modalitate de a curăța gresia fără a le deteriora: oțetul.


1.5 2 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile