Connect with us

Sfaturi practice

10 Alimente facute in China care sunt umplute cu plastic, pesticide si substante chimice

Published

on

Chiar daca pare greu de crezut, in China exista orez preparat din plastic! Consumul de contaminanti derivati din plastic, chiar si in cantitati infime, genereaza dezechilibre hormonale si digestive grave, iar consumul acestui ingrozitor orez sintetic te predispune riscului de a dezvolta cancer mamar.

China este recunoscuta pentru faptul ca produce nenumarate produse ieftine si de proasta calitate, dar cand vine vorba de mancare, lucrurile sunt incomparabil mai grave. Riscul de imbolnavire este urias daca alegi sa consumi aceste alimente importate, iar preturile aferente foarte mici ridica din principiu semne de intrebare serioase..
Există câteva alimente şi produse pe care ar trebui să le eviţi cu orice preţ din cauza riscurilor de îmbolnăvire la care te poţi expune.

1. Ouă contrafăcute
Un video postat de câteva site-uri chinezești, explică modul în care se „fabrică” un ouă false şi se câştigă 70 de dolari pe zi. Pentru fabricarea acestor ouă, se utilizează alaun de potasiu, calciu, acid alginic, clorură de calciu, gelatină, coloranţi artificiali și apă. Ingredientul principal pentru
obţinerea cojii este carbonatul de calciu, care poate provoca demenţă şi pierderi de memorie.

2. Lapte formula pentru sugari
În anul 2004 , CBS News a raportat că 47 de persoane au fost acuzate că au falsificat laptele formula instant pentru bebeluşi, care a dus la moartea a zeci de copii din Guiyang, China. „Laptele” a fost făcut aproape integral din cretă şi a dus la apariţia aşa-numitei „boli a capului mare” la copii, însemnând o creştere rapidă a capului în raport cu corpul.

3.Sarea industriala
De mai bine de 13 ani, această sare se vinde pe post de sare de masă, deşi poate cauza afecţiuni mentale şi fizice, precum şi tulburări ale aparatului reproducător.

4.Mazărea verde
Evită cu orice preţ mazărea verde produsă în China, întrucât conţine coloranţi periculoşi. Legea interzice folosirea colorantului în cauză la prepararea produselor alimentare, deoarece are efecte cancerigene. Chinezii nu se sfiesc, însă, să-l folosească.

În concluzie, fugi ca de ciumă de alimentele importate din China! Provin dintr-o ţară cu un grad crescut de poluare a aerului şi a apelor, şi mai există şi riscul de a fi ticsite cu pesticide şi chimicale toxice! Cel mai indicat este să cumperi alimente de pe piaţa locală şi de la furnizori de încredere.

5. Sucul de mere produs în China
China se afla chiar în capul listei ţărilor producătoare de pesticide şi care nu asigură măsuri corespunzătoare de verificare a prezenţei pesticidelor, chimicalelor şi a altor materii reziduale în produsele alimentare. Având în vedere faptul că în România, peste 50% din cantitatea de suc de mere importată provine din China, ai mare grijă la cumpărarea acestor produse.

6.Ginseng fals
Radacina de ginseng este o planta medicinala folosita in medicina chineza de milenii.Pretul sau a crescut insa foarte rapid,deoarece comerciantii chinezi au ales sa o fiarba in zahar pentru a o face mai grea.Wei Fung,un expert medical chinez de la Institutul National Al Controlului de Calitate Chinez ,sustine ca acesta problema este majora,deoarece aceasta procedura elimina substantele nutritive din radacina de ginseng.

7.Pamant vandut in locul piperului negru
Si acest lucru este,de asemenea socant pentru intreaga lume!In provincial Guangdong din China,a fost raportat un vanzator local care vinde in locul piperului negru,pamant.Si piperul alb a fost “fabricat” din faina,dar cand comerciantii au fost prinsi de autoritati au spus ca produsul lor nu ucide pe nimeni.De necrezut!

8. Orezul cu plastic
Acest orez artificial contine efectiv plastic, fiind produs din cartofi si rasini sintetice artificiale! Dupa fierbere, orezul se intareste si se incleiaza excesiv, rezultatul fiind un risc crescut de imbolnavire. Consumul cu regularitate al acestui orez poate cauza chiar si cancer.

9. Tăiţei falşi din cartofi dulci
Autorităţile din oraşul Zhongshan au descoperit cel puţin 5,5 tone de tăiţei falşi. În 2011, oamenii au început să se plângă că ceea ce ar fi trebuit să fie tăiţei din cartofi dulci au un gust ciudat. Investigaţiile suplimentare au scos la iveală că tăiţeii aveau în compoziţie porumb, parafină şi cerneală industrială care le dădea culoare mov.

10. Carne de porc tratată chimic, comercializată în loc de carne de vită
Deoarece carnea de porc este mai ieftină, în China, unele restaurante au vândut-o în loc de carne de vită – dar nu înainte de a o „cosmetiza”. După doar 90 de minute de stat la marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devenea… carne de vită. Medicii au sfătuit populaţia să evite acest produs care, consumat pe termen lung, poate provoca otrăvirea lentă, malformaţii şi chiar cancer.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Sfaturi practice

Flori de iarna: 8 cele mai cunoscute si cum sa le cresti cu succes

Published

on

By

Florile de iarnă care ne pot însenina grădina, grădina de legume sau balconul chiar și în cel mai rece sezon sunt multe și extrem de simplu de cultivat.

Flori de iarnă frumoase și colorate? Iată o selecție a plantelor erbacee ale arbuștilor care dau înfloriri splendide chiar și iarna, când natura înconjurătoare observă perioada de repaus vegetativ.

Uneori frumoasele flori trec neobservate, dar mai ales in acest anotimp isi fac silueta diferitele plante si arbusti care inveselesc peisajul cu florile lor splendide.

Odată plantat la timp, chiar și un mic balcon poate fi transformat într-o sugestivă grădină de iarnă. O grădină plină de muguri și flori delicate de admirat chiar și în plină iarnă. Tentant ca idee, nu?

flori de iarna

Majoritatea florilor de iarnă au culori moi și au dimensiuni mici, nu deosebit de parfumate. Culorile, în general, variază de la galben pal, la alb sau verzui și sunt produse de plante rustice, cu creștere lentă, care nu au nevoie de un climat blând pentru a înflori și a germina, dar dau tot ce au mai bun chiar atunci când toate celelalte plante dorm.

Aceste plante pot fi cultivate cu ușurință atât în ​​pământ, cât și în ghivece și nu necesită îngrijire specială. Cu toate acestea, au nevoie de un sol bogat, proaspăt și drenat, de udare redusă și trebuie cultivate la umbră strălucitoare. Iata o selectie a celor mai frumoase flori de iarna de crescut in gradina sau in ghivece.

Flori de iarnă: elebor

Este o plantă erbacee cu flori de iarnă, foarte ușor de cultivat și populară în rândul englezilor care o numesc și trandafir de Crăciun. Legenda spune că a fost dăruită Pruncului Iisus de către o păstorică. În timpul sezonului estival, eleborul are nevoie de multă lumină, dar cultivarea sa nu este potrivită pentru regiunile cu un climat de vară prea uscat.

Plantată în locul și solul potrivit, această plantă este capabilă să producă minunate flori de iarnă albe, roz sau violete, deși foarte toxice dacă sunt ingerate.

Flori de iarna elebor
Flori de iarna: elebor

Flori de iarnă: ciclamen

Cu florile lor generoase și colorate de iarnă, ciclamenii fac iarna mult mai veselă. Ele însuflețesc balcoanele și pervazurile ferestrelor ca puține alte plante cu flori de iarnă. De fapt, rezistă la temperaturi scăzute și pot rezista o bună parte din toamnă și iarnă. Culorile florilor mari variază de la alb la liliac până la un roz intens, în timp ce înflorirea variază în funcție de perioada de semănat.

Ciclamenul nu are nevoie de multă apă, dar se teme de îngheț. În perioadele deosebit de reci, așadar, este bine să protejați plantele prin mutarea ghivecelor din casă într-o zonă bine luminată și departe de radiatoare.

Flori de iarnă: ciclamen
Flori de iarnă: ciclamen

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Cunoscută și sub denumirea de iasomie de iarnă (jasminum nudiflorum) sau iasomie galbenă, această perenă are o frumoasă înflorire de primăvară și o iarnă la fel de apreciabilă.  

Uimește prin vivacitatea galbenului cu care îi colorează florile mici care apar în lunile noiembrie și decembrie. Are un obicei târâtor și este un soi cățărător, de aceea are nevoie de un sprijin special pentru a se putea dezvolta.

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif
Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Flori de iarnă: erica

O altă plantă perenă capabilă să dea înfloriri vesele chiar și pe timpul iernii este erica, un acoperiș de sol veșnic verde foarte apreciat și folosit pentru a decora ghivece și grădini. Se găseste în diverse variații cu culori variind de la roșu intens, la alb, trecând prin roz, liliac și gălbui. Este o planta puternica si tenace, nu se teme de frig dar nu-i place stagnarea apei.

Florile sale mici în ciorchine înfloresc toamna și iarna, dar în zonele climatice mai blânde pot persista o bună parte a anului.

Flori de iarnă: erica
Flori de iarnă: erica

Flori de iarnă: camelie

Printre cele mai frumoase și colorate flori de iarnă este imposibil să nu le amintim de cele ale cameliei, o plantă veșnic verde, asemănătoare unui arbust, care în condiții ideale dă înfloriri de neuitat pentru o lungă perioadă de timp. Florile sale sunt mijlocii-mari și de diferite forme, uneori duble, altele semiduble, anemone sau bujor. În total, există aproximativ 80 de specii diferite de camelie, toate originare din India, Japonia și China. Camellia sasanqua, în special, înflorește în decembrie-ianuarie.

flori de iarna camelie
Flori de iarna: camelie

Flori de iarnă: ghiocelul

Legenda spune că Eva alungată din raiul de pe pământ și disperată s-a trezit rătăcind mult timp într-un ținut rece și posomorât, dar vederea unui ghiocel făcut să înflorească de un înger i-a dat puterea să spere din nou. În realitate sunt multe anecdote și povești care circulă în jurul acestor frumoase flori de iarnă. Ghioceii sunt atât de sinceri și neînfricați în fața ultimei friguri încât îi poți vedea înflorind chiar și cu zăpada.

Din acest motiv sunt simbolul sfârșitului sezonului de iarnă, tocmai pentru că înfloresc după ultimele înghețuri. Pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea lor, bulbii trebuie să fie plantați toamna.

ghiocelul
Ghiocei

Flori de iarnă: calicanthus

Numele său botanic estechimonanthus precox, care înseamnă literal „ floare de iarnă ”, cunoscut și sub numele de calicanthus de iarnă. Originar din China, calicanthus înflorește în ianuarie cu flori mari, foarte parfumate, galben pal, cu interior violet.

Dezvoltarea plantei poate atinge 3 metri înălțime, așa că vă recomandăm să o creșteți în ghivece sau în pământ departe de vânt și într-un loc însorit.

Flori de iarnă: calicanthus
Flori de iarnă: calicanthus

Flori de iarnă: hamamelis

Hamamelisul este un alt arbust de iarnă asemănător cu un copac foios. Iarna produce multe flori filiforme, cu o formă ușor ciufulită, de culoare galbenă sau portocalie, care se remarcă printr-un miros delicat și foarte persistent. Pentru eleganța și tipul său de înflorire poate fi considerată pe bună dreptate una dintre plantele ornamentale capabile să ofere flori frumoase de iarnă de o eleganță extraordinară.

Flori de iarnă: hamamelis
Flori de iarnă: hamamelis
Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x