podea curata cu ingrediente naturale

Soluții naturale pentru a avea o podea lustruită și curată


Cum să lustruiți perfect podeaua? Doar cu remedii naturiste și toată lumea după aceea va dori să fure această metodă ușoară și ieftină.

Remediile naturale și care se găsesc în cămară pot fi folosite pentru orice tip de uz casnic chiar și pentru curățarea și lustruirea podelei. Petele și liniile pot strica de multe ori podeaua diferitelor încăperi și tocmai din acest motiv trebuie folosite remedii complet naturale. Uita de produsele de curatat pardoseli bogate in aditivi si conservanti, pentru ca cu aceste remedii poti avea o pardoseala foarte stralucitoare inca de la prima trecere.

Pardoseală strălucitoare și curată: ce ingrediente naturale să folosești?

Pardoseala este una dintre zonele casei care este adesea subestimata din punct de vedere al igienei. Germenii și bacteriile sunt purtate cu talpa pantofilor, prin diversele resturi de mâncare care cad pe pământ până la prietenii noștri patrupedele care eliberează păr și saliva.

Pentru a avea o suprafață mereu curată și parfumată, igienizată, trebuie doar să folosești câteva remedii naturale combinate cu alte produse. Acest amestec poate fi folosit cu orice tip de pardoseală, mai ales atunci când doriți să curățați temeinic și să îi redați patina strălucitoare ca atunci când tocmai a fost așezată.

Ingredientele sunt:

  • 2 litri de apa rece
  • 2 linguri de peroxid de hidrogen
  • Bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriță
  • Mop
  • Detergent de vase
solutie pardoseala curata

Peroxidul de hidrogen este esențial pentru îndepărtarea petelor, în timp ce bicarbonatul de sodiu igienizează în timp ce lustruiește suprafața.

Procedura si sfaturi

Primul lucru de făcut este să turnați două linguri de peroxid de hidrogen pe podeaua uscată, trecând imediat cu mopul. Această mișcare vă va permite să îndepărtați toată murdăria blocată pe podea în doi pași simpli.

Imediat după, ia o găleată și umple-o cu doi litri de apă rece, apoi adaugă niște detergent de podea (cu parfumul tău preferat) – o cantitate mică de săpun de vase și la sfârșit două linguri de bicarbonat de sodiu. Așteptați câteva minute și apoi luați cârpa clasică de podea, scufundând-o în apă bogată în substanța pe care tocmai ați creat-o.

Curățați podelele și faceți și mai multe treceri. Cele trei ingrediente puse împreună îndeplinesc acțiunea peroxidului de hidrogen pentru a curăța, igieniza, parfuma și lustrui suprafața.

Lăsați să acționeze și efectuați o a doua trecere rapidă cu aceeași cârpă înmuiată. Lăsați-l să acționeze din nou timp de cinci minute.

Acum luați puțină apă curată și încă o cârpă și mergeți să clătiți podeaua și să eliminați toate reziduurile substanței folosite pentru curățare. Vara poti lasa podeaua sa se usuce natural, in timp ce iarna te poti ajuta cu o carpa uscata astfel incat sa elimini apa si umiditatea cu o singura trecere.

Acest amestec poate fi folosit o dată pe săptămână.


0 0 Voturi
Article Rating
Inscriere
Notificare
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile