Connect with us

Sfaturi practice

5 idei de decoratiuni fascinante din baloane

Published

on

baloaneaniversare

Baloanele gonflabile pot face o petrecere de aniversare colorată și veselă. Acest decor este foarte versatil și nu ține cont de vârstă.

Decorarea unei petreceri cu baloane – sinonim cu bucurie și distracție – o face specială, diferită, unică. Baloanele sunt potrivite pentru orice tip de eveniment: petreceri aniversare, nunti, momente romantice… daca planuiesti sa dai o petrecere, nu poti sa nu o decorezi cu baloane aniversare.

Baloane cu heliu si panglici agatate, pentru simularea unui tavan din baloane

Baloane cu heliu
Baloanele umflate cu heliu vor merge direct pe tavan. Pur și simplu trebuie să le distribuiți astfel încât să nu se grupeze într-o singură zonă. Această metodă nu este cea mai ieftină, dar este cea mai confortabilă și îți va permite să rămâi calm pe tot parcursul petrecerii (nici un balon nu va cădea la pământ).

Baloane lipite de tavan
Umfla baloanele și atașează pe fiecare câte o bucată de bandă dublu adeziva, apoi lipește-le de tavan. Inainte de a le lipi insa, va sugeram sa verificati ca banda dublu fata sa nu lase urme pe perete.

Arcade din baloane

Un alt mod foarte frumos de a folosi baloanele la o petrecere este de a crea arcade de baloane: este adevărat că este destul de laborios, dar rezultatul merită. Le poti face mari sau mici, in functie ca petrecerea este pentru adulti sau copii. De asemenea, puteți alege baloane de diferite culori și dimensiuni pentru a crea un rezultat luminos și puteți adăuga flori sau plante pentru un rezultat și mai original. Cu toate acestea, este necesar să găsiți o structură de arc potrivită pentru a le atârna.


Vă sfătuim să nu așteptați ziua petrecerii pentru a realiza arcul balonului. Este o muncă destul de complicată și cu siguranță un timp scurt nu va fi suficient. Mai bine să o faceți cu o zi înainte, poate cu ajutorul câtorva prieteni.

Buchet de baloane, care simuleaza un buchet de flori

Umflați baloanele care vor alcătui buchetul și legați-le pe fiecare de șnururi lungi de aproximativ doi metri. Țineți primele trei baloane într-o mână (de obicei stânga pentru dreptaci, invers pentru stângaci), aliniate. Cu mâna liberă, adăugați încă 3 baloane pe rând, stivuindu-le pe cel mai de sus stratul deja aliniat.

Dacă buchetul este format din 10 baloane, construiți al treilea strat, astfel adăugați ultimul balon în „grămadă”.

Perete din baloane, baloane prinse pe un sport drept care simuleaza un perete

Daca te intrebi cum se face un perete cu baloane inseamna ca ai vazut cateva fotografii minunate in care ai putut observa peretii acoperiti in intregime cu baloane pentru un efect fabulos! 

Pe scurt, cum funcționează? Este posibil să amenajezi un perete de baloane acasă

Pasul 1: creați mănunchiuri de 4 baloane

Pentru a crea un perete de baloane trebuie să creați manunchiuri de cate 4 baloane si sa le fixați impreuna pentru a face coloane de baloane.

Pasul 2: înnodați manunchiurile pentru a crea coroanele

Legați 5 mănunchiuri de baloane împreună pentru a forma o coloană de baloane. Această coloană corespunde înălțimii peretelui balonului pe care îl faceți.

După ce ai definit înălțimea, continuă să faci și alte coloane de baloane (ajustate în funcție de spațiu și tu decizi numărul de coloane de făcut). Așezați-le coloanele unele lângă celelalte pentru a putea monta întregul perete. Baloanele pot fi montate pe un perete existent, fiind lipite cu bandă dublu adezivă sau pot fi prinse pe un suport drept care simulează un perete.

Baloane cu personaje: catel, pisica, leopard, spiderman, unicorn

Baloanele cu personaje sunt dedicate petrecerilor copiilor și pot avea diverse forme și culori. Ele au imprimeuri cu personajele din desene animate sau cu animalele preferate și sunt foarte îndrăgite de catre copii.

Ce fel de baloane sa alegi

Există într-adevăr diverse tipuri de baloane pe piață. Le găsești atât în ​​magazinele care vând obiecte pentru petreceri și evenimente, cât și în diferite magazine online. In ceea ce priveste culorile, ai libera alegere si sunt pachete in magazine care ofera baloane de aceeasi culoare, cat si mixte.

Ele pot fi mai mult sau mai puțin transparente, au tonuri pastelate sau o patină metalică, precum și baloane cu diferite tipuri de scrieri cu tematică de petrecere sau ziua de naștere. Unele site-uri de internet vă permit, de asemenea, să alegeti baloane personalizate: puteți scrie numele băiețelului, o urare specială sau chiar să aveți fotografii tipărite.

Știați că există și baloane fluorescente? Dacă ziua de naștere pe care o ai în minte are loc seara, pot fi o idee grozavă. Gândiți-vă ce efect pot avea, mai ales asupra unei persoane care, neștiind de petrecerea lui surpriză, se găsește într-o cameră întunecată plină de baloane luminoase.

Pe lângă baloanele clasice rotunde, există diferite forme: inimă, stea, în formă de număr și multe altele. 

Câte baloane să cumpăr?

Cum să alegi numărul de baloane? Luați în considerare că sunt vândute adesea la pachete de 5, 10 sau chiar 100. Poate părea mult, dar odată umflate, mai ales dacă camera în care le veți așeza este mare, acesta va fi un număr corect! Daca optati pentru un pachet mare, recomandat este sa alegeti baloane latex.

Numarul de baloane folosite depinde si de efectul pe care vrei sa il obtii: daca vrei sa adaugi baloane ca detaliu marginal, doar pentru a da o nota decorativa in plus petrecerii, vor fi de ajuns 2-3 seturi de 10 baloane. Dacă, în schimb, îți dorești o întindere de baloane, în mijlocul căreia celebrul simte că a ajuns dintr-o dată într-o pădure de baloane, atunci te poți gândi foarte bine să cumperi o sută, sau chiar mai multe.

Scriu în general despre casă și grădină, despre instalații de încălzire sau chiar ferme ecologice. Am petrecut mulți ani documentându-mă despre foarte multe lucruri iar acum vreau să le împărtășesc cu voi.

Apasa ca sa comentezi
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Sfaturi practice

Flori de iarna: 8 cele mai cunoscute si cum sa le cresti cu succes

Published

on

By

Florile de iarnă care ne pot însenina grădina, grădina de legume sau balconul chiar și în cel mai rece sezon sunt multe și extrem de simplu de cultivat.

Flori de iarnă frumoase și colorate? Iată o selecție a plantelor erbacee ale arbuștilor care dau înfloriri splendide chiar și iarna, când natura înconjurătoare observă perioada de repaus vegetativ.

Uneori frumoasele flori trec neobservate, dar mai ales in acest anotimp isi fac silueta diferitele plante si arbusti care inveselesc peisajul cu florile lor splendide.

Odată plantat la timp, chiar și un mic balcon poate fi transformat într-o sugestivă grădină de iarnă. O grădină plină de muguri și flori delicate de admirat chiar și în plină iarnă. Tentant ca idee, nu?

flori de iarna

Majoritatea florilor de iarnă au culori moi și au dimensiuni mici, nu deosebit de parfumate. Culorile, în general, variază de la galben pal, la alb sau verzui și sunt produse de plante rustice, cu creștere lentă, care nu au nevoie de un climat blând pentru a înflori și a germina, dar dau tot ce au mai bun chiar atunci când toate celelalte plante dorm.

Aceste plante pot fi cultivate cu ușurință atât în ​​pământ, cât și în ghivece și nu necesită îngrijire specială. Cu toate acestea, au nevoie de un sol bogat, proaspăt și drenat, de udare redusă și trebuie cultivate la umbră strălucitoare. Iata o selectie a celor mai frumoase flori de iarna de crescut in gradina sau in ghivece.

Flori de iarnă: elebor

Este o plantă erbacee cu flori de iarnă, foarte ușor de cultivat și populară în rândul englezilor care o numesc și trandafir de Crăciun. Legenda spune că a fost dăruită Pruncului Iisus de către o păstorică. În timpul sezonului estival, eleborul are nevoie de multă lumină, dar cultivarea sa nu este potrivită pentru regiunile cu un climat de vară prea uscat.

Plantată în locul și solul potrivit, această plantă este capabilă să producă minunate flori de iarnă albe, roz sau violete, deși foarte toxice dacă sunt ingerate.

Flori de iarna elebor
Flori de iarna: elebor

Flori de iarnă: ciclamen

Cu florile lor generoase și colorate de iarnă, ciclamenii fac iarna mult mai veselă. Ele însuflețesc balcoanele și pervazurile ferestrelor ca puține alte plante cu flori de iarnă. De fapt, rezistă la temperaturi scăzute și pot rezista o bună parte din toamnă și iarnă. Culorile florilor mari variază de la alb la liliac până la un roz intens, în timp ce înflorirea variază în funcție de perioada de semănat.

Ciclamenul nu are nevoie de multă apă, dar se teme de îngheț. În perioadele deosebit de reci, așadar, este bine să protejați plantele prin mutarea ghivecelor din casă într-o zonă bine luminată și departe de radiatoare.

Flori de iarnă: ciclamen
Flori de iarnă: ciclamen

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Cunoscută și sub denumirea de iasomie de iarnă (jasminum nudiflorum) sau iasomie galbenă, această perenă are o frumoasă înflorire de primăvară și o iarnă la fel de apreciabilă.  

Uimește prin vivacitatea galbenului cu care îi colorează florile mici care apar în lunile noiembrie și decembrie. Are un obicei târâtor și este un soi cățărător, de aceea are nevoie de un sprijin special pentru a se putea dezvolta.

Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif
Flori de iarnă: iasomia Sfântului Iosif

Flori de iarnă: erica

O altă plantă perenă capabilă să dea înfloriri vesele chiar și pe timpul iernii este erica, un acoperiș de sol veșnic verde foarte apreciat și folosit pentru a decora ghivece și grădini. Se găseste în diverse variații cu culori variind de la roșu intens, la alb, trecând prin roz, liliac și gălbui. Este o planta puternica si tenace, nu se teme de frig dar nu-i place stagnarea apei.

Florile sale mici în ciorchine înfloresc toamna și iarna, dar în zonele climatice mai blânde pot persista o bună parte a anului.

Flori de iarnă: erica
Flori de iarnă: erica

Flori de iarnă: camelie

Printre cele mai frumoase și colorate flori de iarnă este imposibil să nu le amintim de cele ale cameliei, o plantă veșnic verde, asemănătoare unui arbust, care în condiții ideale dă înfloriri de neuitat pentru o lungă perioadă de timp. Florile sale sunt mijlocii-mari și de diferite forme, uneori duble, altele semiduble, anemone sau bujor. În total, există aproximativ 80 de specii diferite de camelie, toate originare din India, Japonia și China. Camellia sasanqua, în special, înflorește în decembrie-ianuarie.

flori de iarna camelie
Flori de iarna: camelie

Flori de iarnă: ghiocelul

Legenda spune că Eva alungată din raiul de pe pământ și disperată s-a trezit rătăcind mult timp într-un ținut rece și posomorât, dar vederea unui ghiocel făcut să înflorească de un înger i-a dat puterea să spere din nou. În realitate sunt multe anecdote și povești care circulă în jurul acestor frumoase flori de iarnă. Ghioceii sunt atât de sinceri și neînfricați în fața ultimei friguri încât îi poți vedea înflorind chiar și cu zăpada.

Din acest motiv sunt simbolul sfârșitului sezonului de iarnă, tocmai pentru că înfloresc după ultimele înghețuri. Pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea lor, bulbii trebuie să fie plantați toamna.

ghiocelul
Ghiocei

Flori de iarnă: calicanthus

Numele său botanic estechimonanthus precox, care înseamnă literal „ floare de iarnă ”, cunoscut și sub numele de calicanthus de iarnă. Originar din China, calicanthus înflorește în ianuarie cu flori mari, foarte parfumate, galben pal, cu interior violet.

Dezvoltarea plantei poate atinge 3 metri înălțime, așa că vă recomandăm să o creșteți în ghivece sau în pământ departe de vânt și într-un loc însorit.

Flori de iarnă: calicanthus
Flori de iarnă: calicanthus

Flori de iarnă: hamamelis

Hamamelisul este un alt arbust de iarnă asemănător cu un copac foios. Iarna produce multe flori filiforme, cu o formă ușor ciufulită, de culoare galbenă sau portocalie, care se remarcă printr-un miros delicat și foarte persistent. Pentru eleganța și tipul său de înflorire poate fi considerată pe bună dreptate una dintre plantele ornamentale capabile să ofere flori frumoase de iarnă de o eleganță extraordinară.

Flori de iarnă: hamamelis
Flori de iarnă: hamamelis
Continue Reading

Trending

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x