Una dintre solutiile unui gradinarit de succes este rotatia culturilor. Diferite plante iau lucruri diferite din sol si adauga alte lucruri. Pentru a preveni ca gradina ta de sa devina epuizata de la sezon la sezon, culturile trebuiesc rotite. Rotatia culturilor va permite sa intrerupeti ciclul de viata natural al daunatorilor astfel incat acestia sa nu poata deveni stabili. Desigur, acest lucru este valabil numai pentru plantatiile anuale nu si pentru plantele perene, cum ar fi sparanghelul.

Cat timp le trebuie semintelor de legume ca sa incolteasca?

In cele ce urmeaza va prezentam un ghid de germinare al celor mai comune legume

Calendar insamantare legume

Acest calendar, arata cu aproximatie lunile in care se pot insamanta diferite legume, pentru zona de clima temperata.

Legumele pe care le puteti gasi in acest calendar sunt urmatoarele: Anghinare, Sparanghel, Fasole pitica, Fasole cataratoare, Sfecla, Fasole boabe, Broccoli, Varza de Bruxelles, Varza, Ardei Gras, Morcovi, Conopida, Telina, Varza Chinezeasca,  .........

O gradina de legume ar trebui sa faca ceea ce vrei tu sa faca, asa ca atunci cand planifici o gradina de legume intreaba-te intai ce anume doresti de la ea.

Vrei salate de sezon? Poate o multime de radacinoase, sau rosii, sau un pic din toate? Esti o persoana care vrea sa cultive in gradina tot ce se poate sau aspiri doar la o cultura bogata de sparanghel?
Este foarte usor sa iesi in gradina si sa te murdaresti de noroi, asa ca fa-ti o favoare si planifica-ti intai designul gradinii de legume

Gradina fara sapaturi sau gradina pe pat ridicat este cea mai rapida si mai simpla metoda de a obtine legume naturale pentru masa dumneavoastra.

Gradinaritul fara sapat sau gradinaritul pe pat ridicat, reprezinta stratificarea materialelor organice pe partea de sus a solului pentru a crea un mediu bogat in nutrienti pentru plante, in acest caz legume.